Ταινίες

Διεθνής διάκριση για την ταινία «Άρια» της Λεμεσιανής Μυρσίνης Αριστείδου (vids)

OnlinEpikairotita — Συνέχεια στις διακρίσεις για την νεαρή κύπρια σκηνοθέτιδα Μυρσίνη Αριστείδου που χρησιμοποιεί την τέχνη για να αποτυπώσει αυτά που νιώθει.

Η νέα μικρού μήκους ταινία της Μυρσίνης Αριστείδου «Άρια» έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία είναι μια γαλλο-κυπριακή παραγωγή, σε συμπαραγωγή των Canal+, Region Ξle-de-France και Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου Γαλλίας (CNC–Cosip) με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Tην ταινία στήριξε οικονομικά και ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης Σπαικ Λι.

Η νέα επιτυχία της Μυρσίνης Αριστείδου έρχεται ένα χρόνο μετά τη βράβευση της προηγούμενής της ταινίας «Σεμέλη» (2015), με το βραβείο, μεταξύ άλλων, της Κριτικής Επιτροπής Καλύτερης Ταινίας στη Berlinale Generation Kplus το 2016 και Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2016.

Άλλα έργα της σκηνοθέτιδας είναι το ντοκιμαντέρ Ma’ (2014), γυρισμένο στην Αργεντινή, και η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους Not Now (2013).

Οι ηθοποιοί της ταινίας:

Στον ρόλο της Άριας: Χρύσα Πλατσατούρα
Στον ρόλο του πατερα: Γιάννης Στάνκογλου
Στον ρόλο του Τζίμης: Τάκης Σπυριδάκης
Στον ρόλο της νεαρής Κινέζας: Οντρε Τζιακομίνι

Λίγα λόγια για την Μυρσίνη Αριστείδου

Η Μυρσίνη Αριστείδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Ζει ανάμεσα σε Νέα Υόρκη, Παρίσι και Κύπρο. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της (MFA) στη σκηνοθεσία στο Tisch School of the Arts της Νέας Υόρκης, το 2017. Πριν από αυτό, το 2013, αποφοίτησε με BFA στο Σινεμά και την Ιστορία της Τέχνης από το Pratt Institute- Νέα Υόρκη.

Τώρα, η Μυρσίνη Αριστείδου ετοιμάζει την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους, η οποία έχει επιλεγεί στο TIFF TalentLab 2016, στο Berlinale Talents 2017, στο Cannes Cinιfondation Residence (Ανοιξη, 2017) και στο Torino ScriptLab 2017. Ίδρυσε και διευθύνει την εταιρεία παραγωγής “1.61 FILMS”, με έδρα την Κύπρο. Είναι επίσης συνεργάτιδα του S’agapo Children’s Foudnation, το οποίο βοηθά στην εκπαίδευση των παιδιών διεθνώς.

Δείτε τρέιλερ από τις προηγούμενες ταινίες που σκηνοθέτησε η Μυρσίνη Αριστείδου:

Semele Teaser 2016 from Myrsini Aristidou on Vimeo.

Ma’ from Myrsini Aristidou on Vimeo.

LOST HOPES from Myrsini Aristidou on Vimeo.

Sun-day from Myrsini Aristidou on Vimeo.

Life is better with your dog – Bark & Co from Myrsini Aristidou on Vimeo.

LOST HOPES from Myrsini Aristidou on Vimeo.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close