Η ΦΠΚ Πρωτοπορία έδωσε το «σύνθημα» για Προεδρικές

Με υπόσχεση για τους υπόλοιπους 5 μήνες και ξεκάθαρο μήνυμα τη συνέχιση των προσπαθειών αλλαγής για την Κύπρο.

OnlinEpikairotita — Μπορεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μην έχει εξαγγείλει ακόμη την υποψηφιότητα του, εντούτοις η φοιτητική παράταξη του ΔΗΣΥ έδωσε το «σύνθημα» για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018, με υπόσχεση για τους υπόλοιπους 5 μήνες και ξεκάθαρο μήνυμα τη συνέχιση των προσπαθειών αλλαγής για την Κύπρο.

Σαφές μήνυμα για τις Προεδρικές Εκλογές έστειλε την Τρίτη (22/8) ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων (Φ.Π.Κ.) Πρωτοπορία Αντρέας Ελευθερίου από την κατάμεστη με νέους αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” στην Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου της παλιάς Λευκωσίας, όπου διεξήχθει το Παγκύπριο Συνέδριο της φοιτητικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία είπε: “Τους 5 επόμενους μήνες, μέχρι δηλαδή και τις Προεδρικές Εκλογές, θα δοθεί μια αληθινή μάχη. Αυτή η μάχη είναι μέρος του ακήρυχτου πολέμου που υφίσταται εδώ και χρόνια σε Πανεπιστήμια, σε δρόμους και εν γένει στην κοινωνία. Το διακύβευμα σαφές: Ή συνεχίζουμε την αλλαγή, ή παίρνουμε την Κύπρο αρκετά χρόνια πίσω. Στον αγώνα, λοιπόν, για την οικοδόμηση της Κύπρου, η γενιά αυτή δεν έχει παρα μόνο μια θέση και αυτή είναι στην πρώτη γραμμή. Όπως κάνουν οι Πρωτοπόροι στα αμφιθέατρα, πόρτα με πόρτα, απέναντι στις δυνάμεις της παραφροσύνης”.

Αναφερόμενος στους Πρωτοπόρους ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία τόνισε ότι: “Όλους εμάς, που περάσαμε από τα σπλάχνα αυτής της Οργάνωσης μας ξεχωρίζει κάτι από όλους τους άλλους. Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, να ζήσαμε και να μεγαλώσαμε σε διαφορετικές εποχές, σε διαφορετικούς τόπους, κάτω από άλλες συνθήκες, ωστόσο υπάρχει κάτι που ενώνει τους Πρωτοπόρους από την Πάφο μέχρι την Αμμόχωστο από το Λονδίνο μέχρι τη Λευκωσία και από την δεκαετία του 80΄ μέχρι σήμερα. Είναι αυτό το γνώριμο συναίσθημα όταν ανοίγει η κάλπη και βγαίνει το αποτέλεσμα. Όταν οι αγώνες μας ευδοκιμούν και ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω μας. Όταν με τη δική μας προσπάθεια, το γαλάζιο κυμματίζει πρώτο μεσ’ τον ουρανό. Είναι αυτή η συμφωνία που κάνουμε κάθε φορά με τον εαυτό μας, ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά τα ιδανικά”.

Υπόσχεση για τους υπόλοιπους 5 μήνες

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Ε.Ε. της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία έδωσε υπόσχεση πως για τους υπόλοιπους 5 μήνες δεν θα αφήσουν την Κύπρο στα χέρια αυτών που δεν την τιμούν, που νομίζουν πως έχουν το μονοπώλιο στον πατριωτισμό και πως θα δώσουν τον αγώνα για την πραγματική αλλαγή για την Κύπρο. “Η μάχη της πραγματικής αλλαγής για την Κύπρο είναι η μάχη της γενιάς μας και οφείλουμε να την δώσουμε όλοι με περηφάνεια. Είναι μια μάχη που αφορά το δικό μας μέλλον. Ας μην αφήσουμε να το καθορίσουν άλλοι”.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com