Κύπρος

Αυξημένες νεφώσεις και ίσως βροχές το απόγευμα

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Στο χειμερινό κλίμα φαίνεται να μπαίνουμε σιγά-σιγά, αφού από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες τρεις μέρες αναμένεται να έχουμε αυξημένες νεφώσεις και βροχές.

Σήμερα προβλέπεται να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις, που το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές κυρίως στα ορεινά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί για να καταστούν αργότερα θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά τοπικά το απόγευμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Θερμοκρασία: Στο εσωτερικό και στα παράλια θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά στους 16 βαθμούς.

Weather_Cyprus_22.11.2019
Η πρόγνωση του καιρού στην Κύπρο για την Παρασκευή, 22/11/2019. [Credits: Department of Meteorology Cyprus]
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 Μποφόρ, και το πρωί στα ανατολικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ μέχρι το πρωί στα ανατολικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη.

Θερμοκρασία: Στο εσωτερικό θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς, στα νότια παράλια στους 13 βαθμούς, στα δυτικά και στα βόρεια στους 12 βαθμούς, στα ανατολικά παράλια στους 14 βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά στους 6 βαθμούς.

Οι προβλέψεις για τις επόμενες τρεις μέρες

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, προβλέπεται να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή.

Από το βράδυ του Σαββάτου ενδέχεται να παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα, κατά διαστήματα.

Πάντως η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, ενώ αναμένεται ότι θα κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σημ.: Ο καιρός αναρτάται σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close