Βουράτε…γειτόνοι!

Το συγκεκριμένο άρθρο εμπέριεχει δόση ειρωνίας. Προσοχή.

Ωραία να ενημερώνεται κανείς..Βέβαια κάποιοι λειτουργοί του επαγγέλματος, δεν ξέρω κατα πόσο θεωρούν τον εαυτό τους ως “αγγελιαφόρους” ενός γεγονότος όταν και εφόσον η είδηση αφορά πρόσωπο (συνήθως δημόσιο..βέβαια στην Κύπρο δεν υπάρχει. Showbiz οπόταν αν το βλέπουν έτσι καλύτερα να το ξανασκεφτούν).

Μάλλον πιο πολύ ενοχλητικό είναι το γεγονός ότι στο στόχαστρο της “είδησης” βρίσκονται πολλές φορές οι ίδιοι οι συναδέλφοι τους. Εκτος αυτού, δίνουν τροφή στο κόσμο να σχολιάζει (πολλές φορές αδίκως το πρόσωπο το οποίο γράφεται η “είδηση” ). Και για να μην κρυβόμαστε πίσω απο τα δάχτυλα μας τρανταχτό παράδειγμα η Χριστιάνα Αριστοτέλους.

Είναι γεγονός ότι η κυρία Αριστοτέλους αναμφισβήτητα είναι απο τα πιο αγαπητά (αν όχι το πιο αγαπητό) πρόσωπα στην Κυπριακή τηλεόραση. Η ίδια χώρις καν να προκαλεί η κοπέλα, οπως ο καθέ ένας απο εμάς βγαίνει για βόλτα με το ταίρι η τους φίλους του. Οι καλοθελητές “δημοσιογράφοι” δεν χάνουν λεπτό για να κάνουν αποκλειστικό το γεγονός αυτό και να το μετατρέψουν σε είδηση. Πιο πιθανό είναι να μετατρέπουν την συγκεκριμένη κοπέλα ως το άτομο που θέλει να απασχολεί με την ζωή της. (Στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχυεί.) Αυτό έχει ως συνέπεια να σχηματίζεται η εντύπωση ότι η Χριστιάνα Αριστοτέλους, ή η οποιαδήποτε Αριστοτέλους να επιδυκνεί ένα πρόσωπο εντελώς διαφορετικό απο αυτό που πραγματικά είναι, με σοβαρότερη συνέπεια να υποστεί κάποιας μορφής κακή επιρροή στην εργασία. (Γιατι είναι επάγγελμα και όχι showbiz) απο τους ίδιους της τους “συναδέλφους”.

Δεύτερον και πολύ πιο σοβαρό..στα πραγματικά γεγονότα (και πολλές φορές θλιβερά) σπεύδουν να μεταδόσουν πρώτοι την είδηση , αποδυκνείοντας πάμπολες φορές ανίκανοι να διαχειριστούν τον  ανθρώπινο πόνο και πολύ περισσότερο να τον σεβαστούν.

Τρίτον και τελευταίο, πολλά “ειδησεογραφικά” sites  συγκαταλέγονται πρώτα σε λίστα επισκεψιμότητας. Αν παρατηρήσει κανείς  τις πλήστες φορές δεν είναι καν είδηση αυτά που ανεβάζουν. Τίτλοι τύπου ΣΩΚ, Απίστευτο και ούτω καθεξής, είναι κλειδιά για να ανεβάζουν ανοδικά των αριθμό των κλίκς. (Βέβαια σε αυτό φέρουμε ευθύνη εμείς οι αναγνώστες).

Βουράτε λοιπόν γειτόνοι να μάθετε όλες τις “εξελίξεις”…

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com