ΜουσικήΤηλεόραση

Οι κριτές, ο παρουσιαστής και η διαδικασία του «The Voice» (ΕΠΙΣΗΜΟ)

Τον Ιανουάριο του 2014 η Ελλάδα θα υποδεχθεί για 1η φορά το παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο που κατέκτησε 49 χώρες, διεκδίκησε 20 διεθνείς υποψηφιότητες και ανέδειξε τις καλύτερες φωνές. Το απόλυτο talent show, «The Voice», στον ΑΝΤ1, που έρχεται για να αναδείξει τη φωνή ως τον μεγάλο πρωταγωνιστή! 

Στο «The Voice» τους υποψήφιους θα αναλάβουν να αξιολογήσουν και να καθοδηγήσουν 4 ξεχωριστοί εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Στόχος τους, θα είναι να αναδείξουν μουσικά ταλέντα που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, με μοναδικό κριτήριο τις φωνητικές τους ικανότητες.

Ο ΑΝΤ1 μόλις έστειλε την επίσημη ανακοίνωση του σχετικά με την διαδικασία του show, τον παρουσιαστή, που θα είναι ο Γιώργος Λιάγκας και τους 4 μεγάλους «coaches» και κριτές του «The Voice»:
ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, ο Μιχάλης των Stavento και η Μελίνα Ασλανίδου.

Για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή στο “THE VOICE” υπάρχουν 3 φάσεις: 

  •  • Οι Blind Auditions 
  •  • Η μονομαχία /The Battle 
  •  • Τα Live 

“Blind Auditions”:

Στις Blind Auditions οι μέντορες δεν έχουν οπτική επαφή με τον διαγωνιζόμενο, αφού κάθονται σε μια περιστρεφόμενη πολυθρόνα, χωρίς να τον κοιτάζουν. Σ αυτή τη φάση ο παίκτης πρέπει να “κερδίσει” την επιτροπή με μοναδικό “όπλο” τη φωνή του, ενώ κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του θα συνοδεύεται από μια live μπάντα. Αν κάποιος από τους μέντορες κατά τη διάρκεια της Blind Audition ενθουσιαστεί από την ερμηνεία του διαγωνιζόμενου, τον επιλέγει στην ομάδα του. Ταυτόχρονα, η περιστρεφόμενη πολυθρόνα γυρίζει και τότε παίκτης και μέντορας αντικρίζουν για πρώτη φορά ο ένας τον άλλον. Αν όμως πάνω από ένα μέλος της επιτροπής επιλέξει τον ίδιο παίκτη, τότε ο διαγωνιζόμενος είναι εκείνος που διαλέγει με ποιόν προτιμάει να συνεργαστεί. Η συγκεκριμένη φάση ολοκληρώνεται όταν κάθε μέντορας έχει συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών (16) για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει να προετοιμάζει κάθε έναν παίκτη της ομάδας του, ώστε να τον αναδείξει όσο καλύτερα μπορεί.

Μονομαχία/ “The Battle”:

Εδώ οι διαγωνιζόμενοι που κατάφεραν να διακριθούν από τον γύρω των Blind Auditions, καλούνται να “μονομαχήσουν” ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: ο κάθε μέντορας επιλέγει 2 διαγωνιζόμενους της ομάδας του και τους αναθέτει να ερμηνεύσουν το ίδιο τραγούδι μπροστά στο κοινό. Μετά από την “πρόσωπο με πρόσωπο” αναμέτρηση, ο μέντορας επιλέγει ποιος από τους δύο τον ικανοποίησε περισσότερο με την ερμηνεία του και ανακοινώνει αυτόν που παραμένει στο show. 

Live:

Στην τρίτη και τελευταία φάση ξεκινάει η διαδικασία των Live. Σε αυτά, όσοι από τους διαγωνιζόμενους έχουν καταφέρει να παραμείνουν στο show, συναγωνίζονται όλοι μαζί σε ερμηνείες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, μέχρι να αναδειχτεί ο μεγάλος νικητής.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close