Ουβ Λα Πορτ

 

Καμιά φορά η ζωή μοιάζει με πόρτες. Εξωτερικά φαίνονται όλες ίδιες. Παρόλα αυτά δεν καταλήγουν στο ίδιο μέρος. 

Το ανθρώπινο είδος έχει την μοναδική ικανότητα να καταστρέφει ότι ο ίδιος πέτυχε μετά απο πολύ κόπο και μόχθο. Είναι μεν σπουδαίο το που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος (πχ ανάπτυξη τεχνολογίας), όμως δε ο τρόπος που χειρίζεται το επίτευγμα του, αναιρεί αυτομάτως  την σπουδαιότητα της ανακάλυψης.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, τα διαδοχικά φονικά που λαμβάνουν χώρα, οι επιτηδευμένες πτώσεις αεροσκαφών κάποτε έμοιαζαν με ένα πολύ προσεγμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα φαίνεται ότι απο σενάριο μετατράπηκε σε μια σκληρή πραγματικότητα.

Είναι απίστευτο το πόσο αυτοκαταστροφικοί είναι οι ανθρώποι. Είναι σαν να μπορείς να επιλέξεις ποια πόρτα επιθυμείς να ανοίξεις και τελικά επιλέγεις την πόρτα που σου δείχνει τον δρόμο που δεν έχει επιστροφή.  Η ειρήνη και η αρμονία απέχουν έτη φωτός μέχρι να κατακλύσουν τον σύγχρονο κόσμο. Οι πρόγονοι μας, κάποτε έλεγαν πως όταν υπάρχει καπνός σίγουρα υπάρχει και φωτιά. Αναμφισβήτα το κλίμα πολέμου που επικρατεί, έιναι συνάρτηση εξυπηρέτησης συμφερόντων. Η τραγική ειρωνία είναι η ατέρμονη προσπάθεια να πείσουν όλους μας ότι το μαύρο δεν είναι μάυρο.

Πόσο ακόμα θα θρηνούμε κόσμο; Ουβ Λα πόρτ της ειρήνης και της αρμονίας!

 

 

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.