ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης: Μια 113χρονη “Βασίλισσα της Ευρώπης”

Σαν σήμερα πριν 113 χρόνια, ιδρύεται η Ρεάλ Μαδρίτης, ποδοσφαιρικός όμιλος ο οποίος έμελλε να τιμηθεί απο τη ΦΙΦΑ ως “Ο μεγαλύτερος σύλλογος του 20ου αιώνα”.

Με επικεφαλή το Χουάν Παντρός και έδρα τη Μαδρίτη, μια ομάδα ποδοσφαιρόφιλων ιδρύει τη Sociedad Madrid FC στις 6 Μαρτίου 1902, έπειτα απο το χωρισμό της Español de Madrid σε δύο ομάδες. Παίρνει το όνομα Real (=βασιλική) ωστόσο, το οποίο της αποδόθηκε από τον τότε Βασιλιά Αλφόνσο στις 29 Ιουνίου 1927 και ως εκ τούτου η ομάδα αναφέρεται ως Real Madrid.

Η εξέλιξη του εμβλήματος:

Real_emblemReal_emblem_4Real_emblem_5Real_Madrid_emblem_1931

 

 

 

 

 

Αγωνίζεται με τη θρηλική κατάλευκη φανέλα στο στάδιο Σαμαρτίν αρχικά, το οποίο ακολούθως αναβαθμίζεται στο θρυλικό Σαντιάγο Μπερναμπέου το 1947, μια καυτή έδρα-οχυρό, ονομασία την οποία πήρε προν τιμήν του προέδρου της ομάδας Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η Ρεάλ κατέχει το ρεκόρ των 32 τίτλων στη Πριμέρα Ντιβιζιόν ενώ έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής και 19 Κύπελλα Ισπανίας. Είναι επίσης ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχοντας κατακτήσει συνολικά 11 τρόπαια, 10 Κύπελλα Πρωταθλητριών, αριθμό ρεκόρ, και 2 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ.

 

 

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Spyridonas Hadjispyrou

Σπυρίδωνας Χατζησπύρου

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα κάνεις κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)