Τεχνολογία

Ρεκόρ πωλήσεων για iPhone 6 της «Apple»


Η αμερικανική εταιρεία «Apple» ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014 κατέγραψε κέρδη ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επίδοση – ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο για εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
[post_ad]

Στο τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αναλυτές της Wall Street εκτιμούσαν ότι η εταιρεία θα πουλήσει λιγότερα από 70 εκατομμύρια «έξυπνες» συσκευές κινητών τηλεφώνων, τα γνωστά iPhone. Ωστόσο, η Apple τους διέψευσε κατορθώνοντας να πουλήσει 74,5 εκατ. iPhone παγκοσμίως.


Όπως έγινε γνωστό, τα έσοδα από τις πωλήσεις στο έφτασαν τα 74,6 δισ. δολάρια έναντι 57,6 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Μόνο στην αγορά της Κίνας, η Apple κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις προϊόντων της κατά 70%, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Standard & Poors, Howard Silverblatt, τα 18 δισ. δολάρια που κέρδισε η εταιρεία στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 αποτελούν το μεγαλύτερο κέρδος που έχει καταγραφεί ποτέ για οποιαδήποτε εταιρεία παγκοσμίως.


Υπολογίζεται ότι η αξία της Apple αποτιμάται αυτή τη στιγμή σε 178 δισ. δολάρια, πόσό ικανό για να αγοράσει την επίσης κολοσσιαία αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας IBM.

Η Apple ανακοίνωσε καθαρό κέρδος 18,02 δισ. Δολαρίων ή 3,06 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 13,07 δισ. δολάρια ή 2,07 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.

Ο Tim Cook, επικεφαλής της Apple, δήλωσε ότι η εταιρεία, που εδρεύει στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο της προϊόν, το «έξυπνο» ρολόι iWatch, τον Απρίλιο.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 5% στα 114,9 δολάρια.

Μιλώντας στο Reuters, ο Daniel Morgan, διαχειριστής κεφαλαίων στην εταιρεία Synovus Trust, η οποία είναι μέτοχος της Apple, υπογράμμισε ότι η έκθεση για τα οικονομικά αποτελέσματα – ρεκόρ ήταν «ένα καλό σημάδι» σε ένα τρίμηνο που μεγάλες φίρμες στο χώρο της τεχνολογίας, όπως η IBM και η Microsoft, απογοήτευσαν.


Από την πλευρά του, ο επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων της Apple, Luca Maestri, σε συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι η εταιρεία τελικώς δεν πούλησε περισσότερα iPhone στην Κίνα από ότι στις ΗΠΑ, παρότι είχαν γίνει τέτοιες προβλέψεις από διάφορους εκτιμητές. Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε ότι τα νέα μοντέλα της εταιρείας, iPhone 6 και iPhone 6 plus ώθησαν ανοδικά κατά 70% τις πωλήσεις στην Κίνα σε σχέση με πέρυσι.


Όσο για τις όποιες ανησυχίες εγείρονται λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην κινεζική οικονομία, ο κ. Maestri ήταν καθησυχαστικός. «Δεν βλέπουμε να μειώνονται οι πωλήσεις μας» τόνισε στο Reuters. Έως τα μέσα του 2016, η Apple έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να φράσει τα 40 καταστήματα στην Κίνα.


Όπως επισημαίνει το Reuters, η επιτυχία της εταιρείας στην Κίνα θα πρέπει να αποδοθεί εν μέρει και στη συμφωνία που σύναψε η Apple με την China Mobile, τον μεγαλύτερο φορέα κινητής τηλεφωνίας στη χώρα.


Εκτός από την κινεζική αγορά, σύμφωνα με δηλώσεις του Maestri, οι πωλήσεις iPhone διπλασιάστηκαν τόσο στη Σιγκαπούρη όσο και στη Βραζιλία.Πηγή: Reuters

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)