Απόψεις

Σε έναν κόσμο που βράζονται 4χρονα παιδιά αρνούμαι να ζήσω!

«Ο δολοφόνος  της μικρής Άννυ είναι ο βιολογικός της πατέρας. Τη σκότωσε, την έβρασε μαζί με ρύζι και την πέταξε σε διάφορα σημεία της Αττικής να φανεί σαν φαγητό.» Σοκ, δέος, εμετός, μίσος. Πού ζω; Πού βρήκε τη δύναμη να την τεμαχίσει; Να βάλει στην κατσαρόλα το ίδιο του το παιδί; Πώς; Αηδιαστικό!

 

Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο κάπου κοντά στο κέντρο συναντώ δεκάδες άστεγους στη διαδρομή μου. Οι άστεγοι μαζεύουν ό,τι αποφάγια βρουν στο δρόμο για να ζήσουν. Κι αν κάποιος έφαγε την Άννυ; Αφού ο πατέρας της την έβρασε. Την έβρασε για να φανεί σα φαγητό.

 

Και ρωτώ εγώ λοιπόν.. Πού είναι η παιδεία; Πού είναι η ανθρωπιά; Πού είναι τα πάντα; Ο κόσμος μας είναι ένα τίποτα. Αυτό αυτομάτως βαφτίζει κι εμάς τους ίδιους ένα τίποτα; Όχι. Εμείς βαφτίσαμε τον κόσμο μας ως ένα τίποτα. Με τη παρανομία σε κάθε γωνία, με μηδενική παιδεία και μια νοοτροπία απολύτως εξευτελιστική. Σε έναν κόσμο που ντρέπομαι να ζω.

 

Δε θέλουμε λεφτά. Θέλουμε έναν κόσμο μορφωμένο. Μόρφωση δεν είναι μόνο η Ιστορία και τα Αρχαία Ελληνικά. Μόρφωση είναι ο σεβασμός.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Demetra Tsipi

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Ι.Ε.Κ. ΟΜΗΡΟΣ.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close