Επιστήμη & ΤεχνολογίαΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΚΥΠΡΟΣ

2ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών: Οι νικητές

(OnlinEpikairotita) — Στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών με ανοικτές πληροφορίες του δημοσίου επικεντρώθηκαν οι συμμετέχοντες του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Εφαρμογών στην Κύπρο για Ανοικτά Δημόσια Δεδομένα (Cyprus Open Data Hackathon).

Στον διαγωνισμό του 2ου Μαραθωνίου, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ARIS, στη Λεμεσό, συμμετείχαν εννέα συνολικά ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις αναδείχθηκαν ως οι καλύτερες.

Οι ομάδες κλήθηκαν να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα και τις πληροφορίες του δημόσιου τομέα που βρίσκονται διαθέσιμα στην εθνική διαδικτυακή πύλη data.gov.cy καθώς και σε άλλες πλατφόρμες του δημόσιου τομέα. Μαζί τους ήταν και δεκατρείς μέντορες-σύμβουλοι, οι οποίοι τους παρείχαν υποστήριξη κατά τη διάρκεια των προσπαθειών τους.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού προγραμματιστές, αναλυτές, μαθητές, φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες, παρουσίασαν ενδιαφέρουσες ιδέες χρησιμοποιώντας διαφορετικά σύνολα ανοικτών δεδομένων που έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και οι υπηρεσίες και παράλληλα, κάποιες από αυτές έχουν έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Το Cyprus Open Data Hackathon, διοργανώθηκε από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της εταιρείας ‘Deloitte’ και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με το ‘Hack Cyprus’.

Τον λόγο για την ανάδειξη των τριών καλύτερων ομάδων είχε μια δεκαμελής κριτική επιτροπή, με εμπειρία και γνώση του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι νικητές

Το διήμερο του διαγωνισμού έκλεισε με την επιλογή των τριών καλύτερων ομάδων, οι οποίες βραβεύθηκαν με χρηματικά και άλλα έπαθλα.

Πρώτη καλύτερη ομάδα αναδείχτηκε η Prolepsys η οποία ανέπτυξε ένα εργαλείο άμεσης αναφοράς πυρκαγιών μέσω εφαρμογής από κινητό. Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι ομάδες Null (με την εφαρμογή City View) και The Extinguishers αντίστοιχα.

Το βραβείο για το «Smart Cities Challenge» απονεμήθηκε επίσης στην ομάδα Prolepsys.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)