Με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών 2019, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ εκλέγουν από δύο Ευρωβουλευτές, ενώ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ από ένα.

Από τον Δημοκρατικό Συναγερμός οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης που εκλέγηκαν Ευωβουλευτές για την πενταετία 2019-2024 είναι οι Λουκάς Φουρλάς και Λευτέρης Χριστοφόρου.

Στο ΑΚΕΛ οι Γιώργος Γεωργίου και Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, στο ΔΗΚΟ ο Κώστας Μαυρίδης του ΔΗΚΟ και στην ΕΔΕΚ ο Δημήτρης Παπαδάκης.

Οι 6 νέοι Ευρωβουλευτές

  • Λουκάς Φουρλάς (ΔΗΣΥ): 43.156 ψήφους
  • Λευτέρης Χριστοφόρου (ΔΗΣΥ): 39.616 ψήφους
  • Γιώργος Γεωργίου (ΑΚΕΛ): 27.063 ψήφους
  • Νιαζί Κιζιλγιουρέρκ (ΑΚΕΛ): 25.051 ψήφους
  • Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ): 21.155 ψήφους
  • Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ): 11.789 ψήφους

ΔΗΣΥ – Λουκάς Φουρλάς,

O Λουκάς Φουρλάς γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1970 στη Λεμεσό. Είναι απόφοιτος Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορία και Πρόεδρος της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθησε με υποτροφία το 2006 μαθήματα διερευνητικής δημοσιογραφίας και κάλυψης διεθνών κρίσεων στα πανεπιστήμια Columbia και Georges Washington στις ΗΠΑ.

Εργάστηκε για 23 χρόνια ως πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής επικαιρικών εκπομπών και κεντρικών δελτίων ειδήσεων στην κρατική και στην ιδιωτική τηλεόραση, ενώ είχε συνεργασία και με τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση.

Για 7 χρόνια παρουσίαζε τη βραβευμένη από το κοινό εκπομπή Έχεις Μέσον η οποία έδινε καθημερινά δημόσιο βήμα στους πολίτες.

Ήταν εκπρόσωπος τύπου του υποψηφίου Ιωάννη Κασουλίδη, στις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Πρεσβευτής φιλανθρωπίας του Ιδρύματος «Ελπίδα» και εμπνευστής της Πρωτοβουλίας «Κολυμπώ με τους ΟΥΚ για τους δικούς μας Μικρούς Ήρωες».

Εκπρόσωπος τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2017 μέχρι το 2019.

ΔΗΣΥ – Λευτέρης Χριστοφόρου,

 

ΑΚΕΛ – Γεώργιος Γεωργίου

Ο Γιώργος Κ. Γεωργίου γεννήθηκε το 1963 στη Λευκωσία και κατάγεται από την Αφάνεια. Σήμερα διαμένει στο Μαζωτό. Είναι νυμφευμένος με την Καλομοίρα Ιωάννου και έχουν τρία παιδιά.

Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1983 μέχρι το 1987. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός φιλόλογος και έφθασε στο βαθμό του Βοηθού Διευθυντή.

Το 2011 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Λάρνακας και επανεξελέγη το 2016. Είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας, Περιβάλλοντος και Νομικών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στην Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών Αθήνας και στη συνέχεια στην Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ για τρία χρόνια.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας. Εκλέγηκε ως επικεφαλής και συντονίζει το Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΚΑ Λάρνακας. Συμμετέχει στο Γραφείο Παιδείας και στο Γραφείο Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής και διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ.

ΑΚΕΛ – Νιαζί Κιζιλγιουρέκ

Ο Niyazi Kizilyurek γεννήθηκε στο μεικτό χωριό Ποταμιά της Λευκωσίας.

Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης στη Γερμανία και εκπόνησε διατριβή σχετικά με το Κυπριακό Πρόβλημα και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Εκλέχθηκε Λέκτορας στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου το 1995, όπου εργάζεται ως Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος μέχρι σήμερα.

Το 1997 βραβεύτηκε για την προσφορά του στην προσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, αλλά και μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, με το βραβείο Αμπτί Ιπεκτσί. Το 2006 βραβεύτηκε από το γαλλικό κράτος με τη διάκριση «Ιππότης του Ακαδημαϊκού Φοίνικα» για την επιστημονική του προσφορά και τον αγώνα του για την ειρήνη στην Κύπρο.

Είναι ο συγγραφέας αρκετών βιβλίων στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα, καθώς και πολλών ακαδημαϊκών άρθρων σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά του είναι η Νεότερη Ιστορία της Τουρκίας, το Κυπριακό Πρόβλημα και ο Εθνικισμός.

Ανάμεσα στα έργα του περιλαμβάνονται: Κύπρος, το αδιέξοδο των Εθνικισμών (ελληνικά), Η Κύπρος στη μέγγενη του Εθνικισμού (τουρκικά) και Η ιστορία ενός αγέννητου κράτους. Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία (τουρκικά). Έχει γράψει συνολικά 14 βιβλία για την Κύπρο και την επίλυση του Κυπριακού στα τουρκικά και επτά από αυτά έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά.

Εκτός της τουρκικής, μιλάει και γράφει την ελληνική, την αγγλική, τη γαλλική και τη γερμανική γλώσσα.

ΔΗΚΟ – Κώστας Μαυρίδης

Ο Κώστας Μαυρίδης κατάγεται από την επαρχία της κατεχόμενης Κερύνειας.

Σπούδασε στις ΗΠΑ με υποτροφίες σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, Λογιστική, Οικονομικά και Χρηματοοικονομική αντίστοιχα.

Δίδαξε σε Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Στην Κύπρο, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων και στο Υπουργείο Εργασίας.

Το 2004 πρωτοστάτησε στην ανάδειξη προνοιών του Σχεδίου Ανάν που παρείχαν την δυνατότητα παρέμβασης Αγγλίας και Τουρκίας στον θαλάσσιο χώρο νοτίως της Κύπρου με στόχο τον ενεργειακό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από το 2008 είναι εκλεγμένο μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ. Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ και ανήκει στην 2η μεγαλύτερη Πολιτική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι ο πρώτος Κύπριος Ευρωβουλευτής, που συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου.

ΕΔΕΚ – Δημήτρης Παπαδάκης

Ο Δημήτρης Παπαδάκης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο.

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης του Αγώνα και Γενικός Γραμματέας της ΕΦΕΚ Αθηνών.

Στη συνέχεια διετέλεσε Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ.

Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ και συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Περιφερειών, στην Επιτροπή Αναφορών και στην ad hoc Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τρομοκρατία.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com