ΚύπροςΥγεία

Ακόμα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο από το Υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό αριθμό στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου να ανέρχεται πλέον σε 916.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 2 νέα κρούσματα, σύνολο 916.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 24 (17 λόγω covid-19, 11 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 8 ασθενείς νοσηλεύονται, 3 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού (SARS-CoV-2) προέκυψαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 2,248 εργαστηριακών διαγνώσεων. Αφορούν 2 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν από σύνολο 206 διαγνώσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Έγιναν επίσης 1,102 εργαστηριακές εξετάσεις σε εργαζόμενους επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και εργοταξίων, 497 διαγνώσεις στο πλαίσιο ελέγχου μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, 106 εξετάσεις από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, 116 διαγνώσεις από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, 114 διαγνώσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 107 διαγνώσεις από επαναπατρισθέντες.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται με κορωνοϊό συνολικά 8 ασθενείς, εκ των οποίων οι 3 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, ο ένας εξ αυτούς στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κλινική τους κατάσταση να παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Επιπλέον, σε όλα τα νοσοκομεία, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα ασθενής.

Reporting by oestaff on May 17, 2020.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close