ΚύπροςΥγεία

Αλλαγή στον υπολογισμό των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Κύπρο

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό ανέρχεται σε 13, εκ των οποίων οι 9 αποδίδονται στη νόσο COVID-19 και οι 4 σε άλλα αίτια.

Σε αλλαγή στη διαδικασία κωδικοποίησης της τελικής αιτίας θανάτου προχώρησε η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο συνολικός αριθμός των θανόντων από τον κορωνοϊό (COVID-19) στην Κύπρο μειώθηκε από 11 σε 9.

Ο Δρ Μάριο Λοΐζου, επιστημονικός διευθυντής της Διεύθυνσης Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, εξήγησε την Παρασκευή ότι μετά και τη παρουσίαση των επιδημιολογικών στοιχείων που έγινε την Πέμπτη, έχει τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία κωδικοποίησης της τελικής αιτίας θανάτου με χρήση του λογισμικού IRIS.

«Η χρήση αυτή αποφασίστηκε στην προσπάθεια να καθοριστεί όσο το δυνατό πιο σωστά η πραγματική αιτία θανάτου ασθενών θετικών στον ιό SARS-CoV-2, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ασθενείς έχουν βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, στο οποίο θα μπορούσε να αποδοθεί και ο θάνατος», είπε ο Δρ Μάριο Λοΐζου.

Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι με βάση τα δεδομένα στα οποία έγινε η επεξεργασία και τη θετικοποίηση εργαστηριακής διαγνωστικής εξέτασης σε θανόντα προηγούμενων ημερών, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό ανέρχεται σε 13, εκ των οποίων οι 9 αποδίδονται στη νόσο COVID-19 και οι 4 σε άλλα αίτια.

Σύμφωνα με τον Δρ. Μάριο Λοΐζου, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών των οποίων η αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19 είναι τα 66 έτη. Το 88% των θανόντων από τον COVID-19 είναι άντρες και το 12% είναι γυναίκες.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση της επιδημιολογικής ομάδας, μέχρι χθες ο αριθμός των θανόντων από τον κορωνοϊό ήταν 10, εκ των οποίων οι 8 άνδρες και οι 2 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close