Κύπρος

Άλλη μία μέρα με ηλιοφάνεια, από την Κυριακή επιστρέφουν βροχές και χιόνια

Παραμένει για άλλη μία μέρα η καλοκαιρία με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το απόγευμα της Κυριακής και για τις επόμενες τρεις μέρες αναμένονται βροχές και χιόνια σε όλη την Κύπρο.

Το ύψος του χιονιού που καταγράφηκε σήμερα η ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Τροόδους ήταν 87 εκατοστά.

Η πρόγνωση σε συντομία

  • Σήμερα: κυρίως αίθριος, παροδικά αυξημένες νεφώσεις
  • Απόψε: αυξημένες νεφώσεις
  • Αύριο: κυρίως συννεφιασμένος, μεμονωμένες βροχές, μικρής διάρκειας χιονόπτωση στο Τρόοδος
  • Δευτέρα: μερικώς συννεφιασμένος, μεμονωμένες βροχές, μικρής διάρκειας ελαφρά χιονόπτωση στο Τρόοδος
  • Τρίτη: μερικώς συννεφιασμένος, μεμονωμένες βροχές, μικρής διάρκειας ελαφρά χιονόπτωση στο Τρόοδος
  • Τετάρτη: μερικώς συννεφιασμένος, μεμονωμένες βροχές, μικρής διάρκειας ελαφρά χιονόπτωση στο Τρόοδος

Λεπτομερής πρόγνωση

Η ασθενής ψηλή πίεση συνεχίζει και σήμερα να επηρεάζει την Κύπρο.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και τοπικά αναμένονται μεμονωμένες ελαφρές βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα μέτριοι και στα προσήνεμα παράλια παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια και στα νοτιοδυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά το πρωί θα υπάρχει παγετός.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται τοπικά να πέσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και παροδική ελαφρά χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σημείωση: Ο καιρός αναρτάται σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close