Κύπρος

Ανακαλείται γύρος κοτόπουλο από την κυπριακή αγορά

Περιέχει αλλεργιογόνα ουσία, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του.

Το Υπουργείο Υγείας προτρέπει τους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργία στο σέλινο, να μην φάνε μεσογειακό γύρο κοτόπουλο από τον «Παραδεισιώτη».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει σέλινο, χωρίς αυτό να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος, γεγονός που παραβιάζει τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων.

Το σέλινο συγκαταλέγεται στις αλλεργιογόνες ουσίες και μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες ή δυσανεξίες στα άτομα που παρουσιάζουν αντίδραση σε αυτό, σύμφωνα με το Υπουργείο.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν δώσει οδηγίες στην εταιρεία που παρασκευάζει, συσκευάζει και διακινεί το προϊόν για άμεση ανάκληση του από την κυπριακή αγορά.

Παράλληλα, προτρέπουν τους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση σέλινου και έχουν αγοράσει το προϊόν, να αποφύγουν την κατανάλωση του και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει.

Το θέμα που προέκυψε με το εν λόγω προϊόν θα διερευνηθεί περαιτέρω από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του κράτους.

Πληροφορίες για το προϊόν 

  • Ονομασία: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ – CHICKEN MEDITERANEAN GYROS (ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ / DEEPFROZEN)
  • Εμπορική επωνυμία: Paradisiotis Παράδοση στη νοστιμιά (CY CYP 234 ΕΚ)
  • Ημερομηνία συσκευασίας: 08.07.19
  • Ανάλωση μέχρι: 07.07.20
  • Αριθμός Παρτίδας: LOTNO: 190708
  • Συσκευασία: Πλαστικό δισκίο καλυμμένο με ημιδιαφανές μεμβράνη
  • Βάρος: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ (ποικίλει σε κάθε συσκευασία)
  • Χώρα Προέλευσης: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ / CYPRUS PRODUCT

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έγιναν με δειγματοληψία του προϊόντος στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, στο πλαίσιο της διενέργειας των επίσημων ελέγχων τροφίμων στην αγορά.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close