Ειδήσεις

Ανακαλείται καπνιστό χοιρομέρι από την κυπριακή αγορά

Το προϊόν φέρει την επωνυμία «ΠΙΤΣΙΛΙΑ-ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ».

Την άμεση ανάκληση και απόσυρση του καπνιστού χοιρομεριού «Πιτσιλιά-Κυπερούντα» από την κυπριακή αγορά ζήτησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στο προϊόν.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε σε ανακοίνωση πως μετά από εργαστηριακές εξετάσεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω προϊόν δεν συνάδει με τις απαιτήσεις για τους Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες που θέτει ο Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 (ως έχει μέχρι σήμερα), σχετικά με τον καθορισμό μέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισμένες ουσίες οι οποίες επιμολύνουν τα τρόφιμα.

Για τον λόγο αυτό, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έδωσαν οδηγία στην επιχείρηση τροφίμων που παρασκευάζει και διακινεί το εν λόγω προϊόν για άμεση ανάκληση και απόσυρση όλης της ποσότητας της συγκεκριμένης παρτίδας.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προτρέπουν τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους ποσότητα του συγκεκριμένου καπνιστού χοιρομεριού, να αποφύγουν την κατανάλωσή του και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει.

Πληροφορίες για το προϊόν 

  • Είδος: ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ (Αυθεντική παραδοσιακή γεύση)
  • Εμπορική επωνυμία: ΠΙΤΣΙΛΙΑ – ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ
  • Ημερομηνία συσκευασίας: 13.10.19
  • Ανάλωση μέχρι: 15.07.20
  • Αριθμός Παρτίδας: 091019
  • Συσκευασία: Πλαστική (νάιλον) συσκευασία αεροστεγώς κλειστή
  • Βάρος: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ (ποικίλει σε κάθε συσκευασία)
  • Χώρα Προέλευσης: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έγιναν με δειγματοληψία του προϊόντος στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, στο πλαίσιο της διενέργειας των επίσημων ελέγχων τροφίμων στην αγορά.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close