Πολιτική

Ν. Αναστασιάδης και Μ. Ακιντζί: 12 χρόνια πριν (Φωτογραφία)

Όπως θα έχετε αντιληφθεί στην πιο πάνω φωτογραφία βλέπουμε τον νυν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακκιντζί. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι η εν λόγω φωτογραφία έχει ληφθεί πρόσφατα και ενδεχομένως κανείς δεν θα μπορούσε να διακρίνει τη διαφορά των 12 χρόνων.

Η φωτογραφία λήφθηκε το 2004, παραμονές του δημοψηφίσματος για το σχέδιο ΑΝΑΝ, σε μια δικοινοτική εκδήλωση που είχαν οργανώσει ο «Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ)» και η πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ του «Ναι».

Ο τότε Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι μας χωρίζουν μόνο ελάχιστες ώρες από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, τόνισε ότι αυτό θα καθορίσει το μέλλον μας αλλά κυρίως το μέλλον των παιδιών μος. «Τούτη την ώρα, απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους,απευθύνω μία έκκληση: Είναι η ώρα της τολμηρής απόφασης, έτσι μέσα από τη θετική ψήφο, μέσα από το “ναι” να επανενώσουμε τον τόπο μος». Γνωρίζω, είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, πως δεν θα είναι εύκολη η επόμενη ημέρα, εάν όλοι συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και είναι η θεπκή η απάντηση στη λύση. «Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, όμως όταν υπάρχει η θέληση, όταν υπάρχει η συναπόφαση, μπορούμε να επιτύχουμε τα πάντα». Άμα θέλουμε, συνέχισε, μπορούμε. «Κι εμείς θέλουμε και πιστεύω ότι σύντομα, άμεσα, θέλω να ελπίζω το Σάββατο, θα δώσουμε ένα δυνατό “ναι”. Ναι στην επανένωση, ναι στη συμβίωση, ναι στην ειρήνη, όχι στο παρελθόν, όχι στο διχασμό».

Ανερχόμενος στο βήμα, ο τότε ηγέτης του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Μουσταφά Ακιντζί, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία στην αίθουσα πολιτικών και από τις δύο κοινότητες, από τους ιδεολογικούς χώρους της δημοκρατικής Δεξιάς, της δημοκρατικής Αριστερός, Σοσιαλδημοκράτες και Κομμουνιστές. «Αυτό που βλέπω είναι αυτό που μας ενώνει, είναι η ιδεολογία της αγάπης μας για την όμορφη μας πατρίδα και η θέλησή μας για την επαναβεβαίωση». Η ιδεολογία που μας χρειάζεται σήμερα, συνέχισε κ. Ακιντζί, είναι αυτή. «Δυστυχώς οι ηγέτες μας, Ντενκτάς και Παπαδόπουλος, δεν έχουν αυτή την ιδεολογία. Αντί να οδηγήσουν τις κοινότητές τους προς τη λύση, έκαναν τις προσπάθειες για να οδηγήσουν στη μη λύση. Όταν λέω συνεργάστηκαν, το εννοώ».

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close