Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υπ. Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης

Giorgos Savvides
Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης.[Photo Credits: PIO]

Τα καθήκοντα του ανέλαβε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος αντικαθιστά τον παραιτηθέντα υπουργό Ιωνά Νικολάου.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2019, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ο νέος Υπουργός θα είναι αυστηρός στην τήρηση των αρχών και αξιών της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, του πολιτικού ήθους και των κανόνων αξιοκρατίας σ’ όλα τα επίπεδα των τμημάτων που υπάγονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε τη συνεισφορά του κ. Ιωνά Νικολάου, στα έξι χρόνια που υπηρέτησε ως Υπουργός Δικαιοσύνης και κάλεσε τον νέο Υπουργό να εργαστεί για την εμπέδωση της ασφάλειας, την πρόληψης και καταστολή του εγκλήματος, αλλά και του σωφρονιστικού συστήματος της Πολιτείας.

Από πλευράς του, ο νέος Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων καθώς και του Δικαστικού Σώματος, του Γενικού Εισαγγελέα, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και των άλλων φορέων, αποσκοπώντας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση για την προώθηση των αναγκαίων νομοθετημάτων καθώς και για την επίλυση των προβλημάτων.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com