Κύπρος

Ανθρωπιστική βοήθεια σε κατοίκους Πισσουρίου

Την παραχώρηση ανθρωπιστικής βοήθειας σε κατοίκους του Πισσουρίου, των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα για διαμονή, ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Από το 2012, οι κάτοικοι της περιοχής «Λίμνες», στο χωριό Πισσούρι της επαρχίας Λεμεσού, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω αστάθειας του εδάφους.

Εξαιτίας της αστάθειας αυτής, παρουσιάστηκαν εκτεταμένες υποχωρήσεις σε κατοικίες, δρόμους, πεζοδρόμια, καθώς επίσης ρωγμές σε τοίχους και ρήγματα σε άδεια τεμάχια.

Το 2015, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, είχε δηλώσει ότι είναι καθήκον του κράτους να παρέμβει, ωστόσο μέχρι τον Μάιο του 2017, όταν και παραιτήθηκε, δεν είχε προβεί σε συγκεκριμένη ενέργεια.

This slideshow requires JavaScript.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ενημέρωσε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή Λίμνες στο Πισσούρι, καθώς και για τις ενέργειες τις οποίες εισηγείται.

Με βάση την ενημέρωση και τις εισηγήσεις του κ. Πετρίδη, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τα ακόλουθα:

  1. Να παραχωρηθεί ειδική ανθρωπιστική βοήθεια σε ιδιοκτήτες των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα για διαμονή.
  2. Να ξεκινήσει η εκτέλεση συγκεκριμένων υποστηρικτικών δημόσιων έργων για την αντιμετώπιση της διάβρωσης του εδάφους, χωρίς να αναμένεται η ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης εμπειρογνωμόνων με εισηγήσεις για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος η οποία αναμένεται περί τα μέσα του επόμενου χρόνου. Εξυπακούεται ότι πρόκειται για έργα ούτως ή άλλως απαραίτητα, που δεν προκαταλαμβάνουν τη μελέτη και μπορεί να ξεκινήσουν αμέσως.
  3. Να επισπευσθεί ο σχεδιασμός για την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος. Για τον σκοπό αυτό, αφού έγιναν συνεννοήσεις, δίνονται οδηγίες στα αρμόδια Τμήματα.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close