OE TEAM STUFF

Α. Κυπριανού: Να αναγεννηθεί η ελπίδα για πιο δίκαιη Ευρώπη

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, είπε ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος του στέλνει το μήνυμα μιας νέας πολιτικής πλειοψηφίας που θέλει να αναγεννήσει την ελπίδα για μια πιο δίκαιη Ευρώπη.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά από την υποβολή των υποψηφιοτήτων, ο κ. Κυπριανού δήλωσε:

«Περήφανοι για το έργο το οποίο έχουν επιτελέσει οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ τα πέντε τελευταία χρόνια όπου είχαν αναδειχθεί ως η πιο δραστήρια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Κύπρο, καταθέτουμε σήμερα τις υποψηφιότητες αυτών που καλούνται να συνεχίσουν αυτό το έργο και να το εμπλουτίσουν.

Να δώσουν δύναμη στη φωνή της Κύπρου σε μια περίοδο που διακυβεύεται η υπόσταση και ακεραιότητά της. Να στείλουν το μήνυμα της θέλησής της να διεκδικήσει τα δίκαιά της. Να διασφαλίσει την κυριαρχία της, να εξασφαλίσει τη σταθερότητα της, να θωρακίσει την ασφάλεια της, ξαναζώντας ελεύθεροι, ενωμένοι και απαλλαγμένοι από τα κατοχικά στρατεύματα και ξένους κηδεμόνες.

Στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ο κυπριακός λαός γίνεται ενεργός συμμέτοχος των εξελίξεων που θα καθορίσουν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία της. Ενώνει τις δυνάμεις του με τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις της προόδου, της οικολογίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πολιτικής αλλαγής και της αποστρατιωτικοποίησης.

Αντιστέκεται στις δυνάμεις που αμφισβητούν λαϊκές κατακτήσεις, δημοκρατικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα. Στις δυνάμεις που πισωγυρίζουν την Ευρώπη στον μεσοπόλεμο, που επωάζουν τον ακροδεξιό αυταρχισμό, γιγαντώνουν τους αντιδραστικούς ρατσιστικούς, ξενοφοβικούς και λαϊκίστικους εθνικισμούς.

Τα διακυβεύματα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι πολλά και ιστορικής σημασίας και για την Ευρώπη που απομακρύνεται από τα ιδρυτικά οράματά της, τη σύγκλιση των οικονομιών της, την αλληλεγγύη των λαών της, τον διάλογο των πολιτισμών της, τον σεβασμό των φυλετικών, θρησκευτικών και ιδεολογικών διαφορών. Και για την Κύπρο, όμως, όπου κάθε μέρα που περνάει νέα μαύρα σύννεφα σκοτεινιάζουν τον ορίζοντα της ανάπτυξης, ενώ νέα προβλήματα δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών και των οικογενειών της.

Νέα κρούσματα κακοδιαχείρισης και ημετεροκρατίας, διαπλοκής, διαφθοράς και αδιαφάνειας, προστίθενται στον κατάλογο των συμπτωμάτων τα οποία απαξιώνουν τη δημοκρατία, υπονομεύουν τους θεσμούς και απογοητεύουν τους πολίτες.

Νέα προσχήματα προβάλλονται και νέα τεχνάσματα επιστρατεύονται διαιωνίζοντας το στάτους κβο και απομακρύνοντας, δυστυχώς, τη λύση του Κυπριακού.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν να πούμε ως εδώ. Να σταματήσουμε τον κατήφορο. Να στείλουμε στην κυβέρνηση που υποτιμά την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού του μήνυμα της αποδοκιμασίας μας. Το μήνυμα μιας νέας πολιτικής πλειοψηφίας που θέλει να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων.

Να αναγεννηθεί η ελπίδα της για μια πατρίδα ενωμένη σε μια Ευρώπη πιο δίκαιη πιο συνεκτική πιο αλληλέγγυα. Αυτό το μήνυμα στέλνει το Ευρωψηφοδέλτιο ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και αυτό είναι το μήνυμα που ευελπιστούμε να στείλει ο κυπριακός λαός στις 26 του Μάη.

Απόχη από τις Ευρωεκλογές σημαίνει ενοχή απέναντι σε όσους περιφρονούν τον κόπο, τον μόχθο τις θυσίες και τα όνειρα του λαού μας. Ψήφος στο ΑΚΕΛ σημαίνει διόρθωση πορείας, σημαίνει αλλαγής πλεύσης, σημαίνει διεκδίκηση του αύριο που θέλουμε, του αύριο που μπορούμε, του αύριο το οποίο αξίζουμε».

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close