ΚΥΠΡΟΣ

Απεβίωσε ο δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο δήμαρχος Αμμοχώστου και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αλέξης Γαλανός.

O Αλέξης Γαλανός απεβίωσαν ενώ βρισκόταν για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με την σύζηγο του Αλεξάνδρα Γαλανού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κω.

Ο θάνατος του οφείλεται σε ανακοπή καρδίας.

Η είδηση του θανάτου του προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη στον πολιτικό αλλά και τον προσφυγικό κόσμο της Αμμοχώστου.

Alexis Galanos

Λίγα λόγια για τον Αλέξη Γαλανό

Ο Αλέξης Γαλανός ήταν ένας από τους ιδρυτές του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και υπηρέτησε το κόμμα από πολλές θέσεις. Ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ από το 1989 έως το 1990 και Αντιπρόεδρος του από το 1990 έως το 1996.

Ήταν επίσης εκλεγμένο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 1976 έως το 1999.

Το 1991 η πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον εξέλεξε Πρόεδρο.

Το 1998, ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί ως μέλος του ΔΗΚΟ, επειδή διαφώνησε με την απόφαση του Σπύρου Κυπριανού να υποστηρίξει τον Γιώργο Ιακώβου στις προεδρικές εκλογές του 1998 και το 1999 παραιτήθηκε από μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Την ίδια χρονιά, το 1998 δημιούργησε το Ευρωδημοκρατικό Κόμμα Ανανέωσης (ΚΟΜΑ) και ήταν ο πρώτος Πρόεδρος του.

Ο Αλέξης ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 1998 και πήρε 16.003 ψήφους (4.04%). Στις προεδρικές εκλογές του 2003 υποστήριξε τον Τάσο Παπαδόπουλο. Ήταν επίσης υποψήφιος για τις εκλογές του 2004 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ΔΗΚΟ, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο Αλέξης Γαλανός ήταν εν ενεργεία Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αξίωμα στο οποίο εξελέγη για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου 2006 και επανεξελέγη άλλες δύο φορές.

Ο εκλιπών γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1940. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ απ’ όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις οικονομικές επιστήμες και την κοινωνιολογία. Σπούδασε επίσης νομικά στο Inner Temple Λονδίνου και έλαβε δίπλωμα Barrister at Law.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)