ΤΕΝΙΣ

Απεβίωσε ο 21χρονος αντισφαιριστής Κωνσταντίνος Ηλία “Νίνο”

OnlinEpikairotita —  Απεβίωσε σήμερα ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Κυπριακού τένις, ο Κωνσταντίνος Ηλία “Νίνο”, σε ηλικία μόλις 21 ετών. 

Συγκλονισμό προκάλεσε στην κοινότητα του Κυπριακού τένις η είδηση θανάτου του 21χρονου αντισφαιριστή Κωνσταντίνος Ηλία από την Λεμεσό, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από σοβαρό τραυματισμού που υπέστη.

Δείτε: Στις 18 Απριλίου στη Σφαλαγγιώτισσα η κηδεία του αντισφαιριστή Κωνσταντίνου Ηλία

Ο “Νίνο”, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, ξεκίνησε να παίζει τένις στα εννέα του χρόνια και πολύ σύντομα ξεχώρισε για το ταλέντο του. Για αρκετά χρόνια μαθήτευσε υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου και πρώην ομοσπονδιακού προπονητή τένις της Κύπρου Γιάννου Χατζηγεωργίου στο Εθνικό Κέντρο Αντισφαίρισης.

Ο 21χρονος αντισφαιριστής είχε συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κύπρου, ενώ είχε πετύχει ως career high το νούμερο 335 στην παγκόσμια κατάταξη της Διεθνής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) αγωνιζόμενος σε τουρνουά “Junior Circuit”. Επιπρόσθετα, είχε συμμετάσχει σε τουρνουά της κατηγορίας “Futures”, όπου κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του βαθμό στην Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών (ΑΤΡ) και να μπει στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών, ως νούμερο 1650.

Ο Κωνσταντίνος Ηλίας από το Σεπτέμβριου του 2016 είχε ξεκινήσει συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου (Famagusta Tennis Club) και εργαζόταν επι καθημερινής βάσης, εξασκώντας το επάγγελμα του προπονητή.

Η θέση του Κωνσταντίνου Ηλία στο ranking της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών στο τένις. (ATP – Association of Tennis Professionals)

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)