✒ ΑΠΟΨΗ | Είμαστε όλοι ηλεκτρονικά ξωτικά

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσίσιος


 

Με το πέρας του χρόνου η ζωή μας κυλά άχαρη και ψυχρή, σαν φύλο στον αέρα…

Διαπιστώνω πράγματα και γεγονότα που πότε δεν έχω ξαναδεί. Θα σας πω το δικό μου ήμαρτον. Είναι αλήθεια λοιπόν ότι ξωτικά υπάρχουν και βαδίζουν ανάμεσα μας, δεν είναι της φαντασίας παιχνίδι ,ούτε ιστορία από παιδικό παραμύθι. Υπάρχουν και ζουν, τρελό παρανοϊκό ή πρωτάκουστο… ισχύει!

Η διαπίστωση και η επιβεβαίωση αυτού δεν έγινε όταν ξύπνησα και αντίκρισα το θόλο φως του ηλίου να περνά απ το παράθυρο μου, αλλά περπατώντας έξω στον δρόμο παρατηρώντας τους ανθρώπους όλων των ειδών (αφού έχουν γίνει πολλά τα ειδή και οι μορφές).

Περπατώντας, λοιπόν, παρατήρησα θολά πρόσωπα, αφημένα στην ψεύτικη πραγματικότητα του κόσμου μας.. Κινούμενες μηχανές που έχουν χάσει το συναίσθημα και την άποψη για την ζωή, βαλμένοι να περπατούν και να υπάρχουν χωρίς να συνυπάρχουν. Τραγικό? Ναι, παρά πολύ… Σάρκες χωρίς περιεχόμενο, κεφάλι τηλεκατευθυνόμενο και η ζωή τους στον βρόντο.

Και συνεχίζω να παρατηρώ… άνθρωποι που περπατάνε δίχως να χαιρετιούνται, να υπάρχουν μόνο μέσα σε μια συσκευή, να αγαπούν μέσα από μια συσκευή, να νοιάζονται μέσα από μια συσκευή, να γελάν μέσα από μια συσκευή.. Έχουν (και έχουμε) γίνει όλοι ηλεκτρονικά ξωτικά, και μάλιστα, πολύ εγωιστικά αφού τον μόνο που πραγματικά αγαπούμε, νοιαζόμαστε, για τον μόνο που υπάρχουμε είναι ο εαυτός μας. Είναι ώρες που θα παρακαλούσα και ίσως να πλήρωνα τον θεό να με έκανε σκυλί γατί… δεν ξέρω. Τουλάχιστον αυτά τα όντα ξέρουν να αγαπούν και να νοιάζονται με κάποιο τρόπο, να δίνουν και να παίρνουν περισσότερο από ότι ο άνθρωπος.

Περνάς την μέρα απ’ τα πάρκα, απ’ τα καφέ και κανένας δεν μιλά. Όλοι φωτογραφίζονται, ποζάρουν, κι εγώ να αναρωτιέμαι εάν ανήκουν όλοι σε οίκους μόδας!?!? Πληρώνονται? Πλέον δεν ακούω τραγούδια πουθενά, κάνεις δεν τραγούδα, κάνεις δεν είναι ερωτευμένος (ότι μπορεί αυτό να σημαίνει). Το μόνο που βλέπω μες τα σκοτάδια είναι φλασκιά, φωτάκια, μικρά πυροτεχνήματα που κρατούν για λίγο μοναχά. Οι εξωγήινοι ποτέ δεν θα έρθουν με κάποιο στρογγυλό δίσκο να καταλάβουν την γη, δεν υπάρχουν κρυμμένοι σε μακρινούς γαλαξίες. Εξωγήινοι είμαστε εγώ, εσύ και ο καθένας που δεν ζει και δεν αισθάνεται τίποτα.. Μας βαφτίζω λοιπόν ηλεκτρονικά ξωτικά.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com