ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε η παράδοση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία

Άρχισε η τμηματική παράδοση του Ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Όπως μεταδίδεται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ενδέχεται να χρειαστούν έως και 6 μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης όλων των τμημάτων των δύο πρώτων συστοιχιών των S-400.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ρωσικό σύστημα δεν παραμένει σε αδράνεια αλλά θα τοποθετηθεί στην αεροπορική βάση Ακιντζί στην Άγκυρα και θα τεθεί σε λειτουργία.

Αναφέρουν επίσης ότι οι S-400 θα λειτουργήσουν χωρίς να συνδεθούν με τα ραντάρ του ΝΑΤΟ, ενώ θα ετοιμαστούν υποδομές για εγκατάσταση τους και σε άλλες περιοχές, όπως η νοτιανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία καθώς και κοντά στη Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η συμφωνία με τη Ρωσία έχει ολοκληρωθεί και πρόσθεσε πως η διαδικασία παράδοσης του ρωσικού συστήματος θα συνεχιστεί με ομαλό τρόπο.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)