Κύπρος

Άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα ‘Βραβεία Ενεργού Πολίτη 2018-2019’

Οι καλύτερες δράσεις θα βραβευτούν σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την έναρξη του διαγωνισμού για τα ‘Βραβεία Ενεργού Πολίτη 2018-2019’ που διοργανώνονται για τρίτη χρονιά, ανακοίνωσε την Τρίτη το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη των σημαντικών δράσεων της ενεργούς πολιτότητας και του εθελοντισμού στην Κύπρο για την περίοδο 2018-2019 αλλά και η ενθάρρυνση περισσότερων πολιτών να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Στο διαγωνισμό για τις υποψηφιότητες των βραβείων μπορούν να λάβουν μέρος άτομα ή ομάδες που εμπίπτουν σε μία από τις πιο κάτω κατηγορίες. Στις ομάδες περιλαμβάνονται υπηρεσίες (κυβερνητικές η μη), υπουργεία, τμήματα, οργανισμοί και επιχειρήσεις, που έχουν έδρα την Κύπρο και δραστηριοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό ή διεθνή επίπεδο.

Οι κατηγορίες

  • Εθελοντές εργαζόμενοι — ιδιωτικός τομέας
  • Εθελοντές εργαζόμενοι — δημόσιος Τομέας
  • Ενεργός πολίτης — (άνω των 18 ετών)
  • Ενεργός μαθητής — γυμνασίου – λυκείου
  • Ειδική κατηγορία — στρατεύσιμοι

Η υποβολή αίτησης υποψηφιότητας είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα των βραβείων του Ενεργού Πολίτη, από τις 5 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων του διαγωνισμού, ακολούθως θα επιλεχθούν οι υποψηφιότητες για την κάθε κατηγορία και έπειτα θα τεθούν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία για το κοινό.

Η τελετή απονομής των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2020, στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα ‘Βραβεία Ενεργού Πολίτη 2018-2019’ απονέμονται από τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ, με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου και σε συνεργασία με τον Φιλελεύθερο, το Active Radio, το Alpha Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close