ΑΠΟΨΕΙΣ

Το αρνητικό virality μιας (όχι και τόσο) ρεφορμίστριας

Κάθε ιδεολογία έχει δύο λειτουργίες: Την ερμηνεία του κόσμου μέσα από τη διαδικασία της νοηματοδότησης και την τοποθέτηση του υποκειμένου μέσα στην κοινωνία.

Λίγες μέρες πριν εξέφρασα τους προβληματισμούς μου για την εργαλειοποίηση της σεξουαλικότητας εθελοντών μίας δήθεν ακτιβίστριας σε ζητήματα φύλου στο πλαίσιο της πολιτικής της εκστρατείας.

Επέμεινα πως το ζήτημα ήταν ιδεολογικό και σήμερα συμπληρώνω πως η χρήση αθέμιτων πρακτικών εντάσσονται στη διεξαγωγή μίας ευρύτερης τοξικής καμπάνιας για την εκλογή της με κάθε κόστος.

Βλέπετε ο εχθρός για το Μαράκι είναι πάντα οι άντρες, αλλά σήμερα εντάχθηκαν οι γιατροί, οι νοσοκόμοι και ολόκληρο το σύστημα υγείας μίας χώρας. Αυτό δεν της απαγορεύει αύριο να είναι κάποιοι που απλά δεν συμφώνησαν μαζί της.

Maria KalogeropoulouΜέρα με τη μέρα το αρνητικό virality που κυριαρχεί γύρω από το όνομα της δεν σκιαγραφεί την εικόνα μίας αντισυμβατικής, ρεφορμίστριας φεμινίστριας με ανθρωπιστικές αξίες που μπαίνει στην πολιτική για να αλλάξει πράγματα, αλλά την εικόνα ενός αυταρχικού κακομαθημένου που δεν γνωρίζει όρια και βάζει τον εαυτό του πάνω απ’ όλα, ενώ είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα για το προσωπικό συμφέρον.

Η αυταρχική ιδεολογία, οι εμπρηστικές δηλώσεις σε σύντομα βιντεάκια, το κούνημα του δαχτύλου, η χρήση του σχήματος “δάσκαλος – μαθητές” και η εργαλειοποίηση του πόνου, προσωπικά με φοβίζουν για το τι είναι ικανό ένα τέτοιο άτομο να πράξει, εάν ξεκινήσει να καταλαμβάνει πολιτική δύναμη.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα κάνεις κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)