Τηλεόραση

Eurovision: Λάθος στη βαθμολογία, ανέβηκε θέσεις η Κύπρος

Αλλαγές στα τελικά αποτελέσματα της Eurovision 2019 ανακοίνωσε η EBU, μετά και τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με το λάθος στη βαθμολογία.  

Η EBU επιβεβαίωσε ότι στα τελικά αποτελέσματα που είδαμε το βράδυ του Σαββάτου, παρουσιάστηκε λανθασμένο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα, το οποίο ωστόσο δεν επηρέασε τον νικητή και τα πρώτα τέσσερα τραγούδια.

Κερδισμένοι από αυτή την εξέλιξη είναι 8 χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος, η οποία ανέβηκε από τη 15η στη 13η θέση.

ESC 2019 new scoreboard
Η διορθωμένη βαθμολογία του τελικού της Eurovision 2019. [Photo Credits: TOPESCPAGE]
«Η κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας αποβλήθηκε μετά την αποκάλυψη των ψήφων των μελών της στον πρώτο ημιτελικό, κάτι το οποίο είναι αντίθετο με τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με την Digame επί της ψηφοφορίας για να προκύψει ένα συγκεντρωτικό αποτέλεσμα που θα υποκαθιστούσε το προηγούμενο (υπολογισμένο βάσει των αποτελεσμάτων άλλων χωρών με παρόμοια αποτελέσματα ψηφοφορίας), το οποίο εγκρίθηκε και από την Ernst & Young.

Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι, ακολουθώντας τυποποιημένες πρακτικές αναθεώρησης, ανακαλύφθηκε ότι λόγω ανθρώπινου σφάλματος χρησιμοποιήθηκε εσφαλμένο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα.

Αυτό δεν είχε αντίκτυπο στον υπολογισμό των βαθμών που προέκυψαν από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού για τις 41 συμμετέχουσες χώρες και ο νικητής καθώς και τα πρώτα τέσσερα τραγούδια του Διαγωνισμού παραμένουν ίδια.

Για να σεβαστούμε τόσο τους καλλιτέχνες όσο και τα μέλη της EBU που συμμετείχαν, θέλουμε να διορθώσουμε τα τελικά αποτελέσματα σύμφωνα με τους κανόνες. Οι σωστοί βαθμοί της κριτικής επιτροπής έχουν πλέον προστεθεί στον πίνακα αποτελεσμάτων και τα αναθεωρημένα σύνολα για κάθε χώρα έχουν δημοσιευθεί στο eurovision.tv.

Η EBU, ο συνεργάτης της επί της ψηφοφορίας Digame και η Ernst & Young εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για το γεγονός ότι το λάθος αυτό δεν εντοπίστηκε νωρίτερα και δεσμεύονται να επανεξετάσουν τις διαδικασίες και τους ελέγχους που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του συμβάντος.»

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button