Κύπρος

Άτεγκτος ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας κατά ανεύθυνων αστυνομικών

Ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι θα είναι άτεγκτος κατά των ανεύθυνων αστυνομικών.

Στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί με τους Αστυνομικούς Διευθυντές και Διοικητές Μονάδων, Τμημάτων και Κλάδων της Αστυνομίας, ο κ. Μιχαηλίδης απηύθυνε κάλεσμα για συλλογική εργασία ώστε να ανακτήσει η Αστυνομία, την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του κοινού.

Κάλεσε επίσης, τους Αστυνομικούς Διευθυντές να εργαστούν από κοινού, σε μια προσπάθεια εμψύχωσης και ενθάρρυνσης του προσωπικού της Αστυνομίας, «ξυπνώντας» όπως είπε, τις ευαισθησίες των αστυνομικών.

Αναφερόμενος, στα πρόσφατα γεγονότα με τις δολοφονίες γυναικών, ο κ. Μιχαηλίδης, ανέφερε στους Αστυνομικούς Διευθυντές και Διοικητές, πως τα παθήματα θα πρέπει να γίνουν μαθήματα, σημειώνοντας πως ο επαγγελματισμός, ο αυστηρός έλεγχος, η πειθαρχία και η ορθή ενημέρωση, είναι απαραίτητα συστατικά ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

«Κάνουμε μια νέα αρχή, με την ευχή για καλύτερες, πιο παραγωγικές και ωφέλιμες μέρες», ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος σημείωσε πως κάθε αστυνομικός θα πρέπει να εργάζεται «Με σεβασμό στον πολίτη που είναι το στήριγμά μας, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες του κόσμου».

«Είμαι έτοιμος, μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία, να βάλω «πλάτη», για να στηρίξω μέχρι και τον τελευταίο, ευσυνείδητο και συνεπή αστυνομικό, για λάθη ή παραλείψεις στην προσπάθεια εκτέλεσης των καθηκόντων του. Ωστόσο, θα είμαι άτεγκτος σε ότι αφορά διεφθαρμένους, ασυνείδητους και ανεύθυνους αστυνομικούς», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

«Τα μέλη της Αστυνομίας που δεν μπορούν ή δεν θέλουν, να επιτελούν το λειτούργημα του αστυνομικού», σημείωσε ο Αρχηγός, «Να είναι έτοιμα να δεχτούν και τις συνέπειες, διαφορετικά», κατέληξε, «οι ευθύνες βαραίνουν εσάς (Τους Αστυνομικούς Διευθυντές και Διοικητές) και κατ’ επέκταση την Ηγεσία».

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close