Πολιτική

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου υποψήφιος για αντιπροεδρία του ΕΛΚ

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2019, στο Ζάγκρεμπ.

Μία από τις δέκα θέσεις της αντιπροεδρίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ / European People Party – EPP) διεκδικεί ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη φωνή της Κύπρου στην Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα συγκαλέσει Ανώτατο Συνέδριο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας την Τετάρτη και την Πέμπτη, 20-21 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να εκλέξει τη νέα ηγεσία του.

Το ανώτατο σώμα του ΕΛΚ θα ψηφίσει για πρόεδρο, αντιπροέδρους και ταμία.

Νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα αναδειχθεί ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος είναι ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ για τις θέσεις των αντιπροέδρων κατατέθηκαν συνολικά δώδεκα υποψηφιότητες, μία εκ των οποίων του προέδρου του ΔΗΣΥ.

Οι δώδεκα που διεκδικούν μία από τις αντιπροεδρίες του ΕΛΚ είναι:

David McAllister (Γερμανία), Helen McEntee (Ιρλανδία), Siegfried Muresan (Ρουμανία), Αβέρωφ Νεοφύτου (Κύπρος), Petteri Orpo (Φινλανδία), Franck Proust (Γαλλία), Paulo Rangel (Πορτογαλία), Ivan Stefanec (Σλοβακία), Antonio Tajani (Ιταλία), Esther De Lange (Ολλανδία), Mariya Gabriel (Βουλγαρία) και Johannes Hahn (Αυστρία).

EPP Candidates - Zagreb2019
[Credits: EPP]

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close