Blog

Κι εσύ αποκαλείς τους πάντες «φίλους» σου;

Αρκετοί αποκαλούν φίλους τους, τα άτομα με τα οποία βγαίνουν για καφέ ή για ποτό. Όμως πόσο «φίλοι» σου είναι οι άνθρωποι που το μόνο που κάνετε είναι να περνάτε ώρες διασκέδασης μαζί;

Πριν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα είναι καλό να σκεφτείς εάν οι άνθρωποι που αποκαλείς φίλους σου σε ανεβάζουν ή σε πιέζουν προς τα κάτω και αν σε βοηθούν να αναπτυχθείς ή σε κρατούν πίσω.

Μήπως τα άτομα που συναναστρέφονται μαζί σου κρύβουν μία ατζέντα κάτω από τη λέξη φιλία; Στο παρελθόν είχα κι εγώ τέτοια άτομα στη ζωή μου. Άτομα που ήθελαν να είναι κοντά μου, απλά και μόνο για να με χρησιμοποιούν και να παίρνουν αυτό που θέλουν. Και όταν το έπαιρναν, έφευγαν πολύ εύκολα.

Γι’ αυτό πιστεύω πως δεν μπορείς να αποκαλείς τους πάντες «ΦΙΛΟΥΣ» σου. Άλλωστε η λέξη «φίλος» προέρχεται από την ευρωπαϊκή λέξη FREUND (FRIEND) = Να αγαπάς. Θεωρείς ότι αυτά τα άτομα σε αγαπάνε ή μήπως όχι; Ανήκουν στην ομάδα των ανθρώπων που στον «πόλεμο» θα πολεμούσαν μαζί σου και εσύ μαζί τους;

Ξέρεις, ένας πραγματικός φίλος δεν είναι κάποιος που κάνει μόνο τα προβλήματα σου να εξαφανιστούν. Είναι αυτός που δε θα εξαφανιστεί όταν αντιμετωπίσεις προβλήματα. Ενώ οι ψεύτικοι φίλοι είναι σαν τις σκιές. Είναι γύρω σου στις καλές και «φωτεινές» στιγμές σου, αλλά εξαφανίζονται όταν έχεις άσχημες και «σκοτεινές» στιγμές.

Ίσως να είναι καλύτερα να περπατάς μόνος μέσα στο σκοτάδι παρά με έναν ψεύτικο φίλο στο φως. Εξάλλου όπως λέγεται κατά καιρούς, είναι προτιμότερο να σου επιτεθεί ο εχθρός σου παρά ένα ψεύτικος φίλος να σε αγκαλιάσει.

Σίγουρα κάποιες φορές έχει πλάκα να βγαίνεις έξω μαζί τους. Γελάτε, λέτε αστεία και περνάτε ευχάριστα τον χρόνο σας. Αλλά αυτό δε σημαίνει πολλά. Είναι εύκολο να είστε «φίλοι» όταν όλα πάνε πρίμα. Αλλά τι γίνεται όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά;

Όλοι θέλουν να πάνε βόλτα μαζί σου σε μία λιμουζίνα, αλλά τι γίνεται όταν η λιμουζίνα χαλάσει και έξω κάνει κρύο; Ποιος θα σταθεί πλάι σου στην άκρη του δρόμου; Ποιος θα είναι εκεί μαζί σου για να κουβαλήσετε τις αποσκευές καθώς πάτε στο σπίτι;

Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να σου κάνει κήρυγμα, αλλά να σου υπενθυμίσει πως η ζωή σου εξαρτάται από δύο πράγματα: τα άτομα που περνάς χρόνο μαζί τους και τα βιβλία που διαβάζεις.

Μπορεί να πεις δεν έχει σημασία για μένα, δε μπορεί κανείς να με επηρεάσει. Όσο καλλιεργημένος άνθρωπος και να είσαι όμως, πάντα έρχεται αυτή η στιγμή που το μυαλό θα επηρεαστεί και θα υποπέσει σε καταστάσεις αρνητισμού. Ο τρόπος σκέψης δεν είναι κάτι σταθερό, αλλάζει μέρα με τη μέρα και σίγουρα οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν, μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του.

Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας με ένα σκοπό. Δηλαδή έρχονται πρόσκαιρα ή για πάντα. Αν πιστεύεις λοιπόν ότι αυτοί που αποκαλείς εσύ σήμερα «φίλους» σου ήρθαν για ένα χρονικό διάστημα, μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να σε κρατάνε πίσω και άφησε τους εσύ. Η δύναμη της συνήθειας δεν πρέπει να σε νοιάζει, γιατί αργά η γρήγορα θα γίνει. Γι’ αυτό κάνε το τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Μην ανακόπτεις την ανάπτυξη σου ως άνθρωπο, περνώντας χρόνο με τα λάθος άτομα. Η ενέργεια που σκορπάς μετράει πολύ. Όμως δεν μπορείς να σκορπάς ενέργεια παντού και σε άτομα που σου φέρνουν αρνητική επιρροή.

Αύριο ξεκινά μία καινούρια μέρα για σένα, που θα αναπτυχθείς και θα δαμάσεις τον κόσμο για να γίνεις αυτό που πάντα ήθελες.

Διαβάστε περισσότερα

Marios Christou

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ στο CIM.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close