Απόψεις

Μπράβο στην «Αστυνομία του διαδικτύου» για την απαγωγή

(OnlinEpikairotita) — Από χθες το πρωί όταν κι έγινε γνωστό το περιστατικό με την εξαφάνιση – πλέον απαγωγή – των δύο μαθητών από το σχολείο τους, γίναμε μάρτυρες των επικίνδυνων αντιλήψεων που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. 

Σενάρια άνευ λογικής ή ενδείξεων έδιναν και έπαιρναν, ενδεχομένως για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ή απλά για να μας αποδείξουν πόσο επικίνδυνες είναι μερικές αντιλήψεις που κυκλοφορούν εκεί έξω. Εικάζουμε το δεύτερο.

Την ώρα που η αστυνομία κατάστρωνε σχέδιο για την ανεύρεση των δύο αγοριών, η «Αστυνομία του διαδικτύου» είχε βρει ήδη, και την λύση και τα αίτια. Ξεκίνησε τον σαϊτοπόλεμο, εκτός τάξεως και δίχως σαΐτες, για να μας υποδείξει ποιος ευθύνεται και ποιος όχι. Προφανώς και κάποιος φταίει σε ένα πρόβλημα, αλλά υποτίθεται πως αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα όταν το μέλημα σου τη δεδομένη στιγμή είναι να βρεις τη λύση.

Αγνοώντας πλήρως την γιγαντιαία επιχείρηση που πραγματοποιείτο, με κινητοποίηση όλων των μονάδων της κυπριακής αστυνομίας και με οδηγίες για ισχυρούς ελέγχους σε όλες τις εξόδους της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια, οδοφράγματα), κάποιοι έσπευσαν να επιρρίψουν ευθύνες.

Βρέθηκε όμως η λύση και μαζί τα δύο παιδάκια. Τότε ήταν που ξεκίνησε μια τραγικά παράλογη και παράλογα τραγική κακοφωνία. Η «Αστυνομία του διαδικτύου» φόρεσε την στολή της και ξεκίνησε πλέον να κουνάει το δάκτυλο σε υπουργούς, αστυνομικούς και σε όποιον άλλο συνέβαλε στο να βρεθούν τα παιδιά.

Δίχως να έχει ακριβή εικόνα για το πως εκτυλίχθηκε η όλη επιχείρηση και δίχως να φιλτράρει τις πληροφορίες που μεταδίδονταν, ανελέητα θα λέγαμε, η «Αστυνομία του διαδικτύου» έφτασε στο δικό της συμπέρασμα: πως η αστυνομία της Κύπρου είναι ανίκανη και πως έπρεπε να δράσει διαφορετικά – και ένα σορό άλλες ανοησίες.

Δεν μπορούσε η «Αστυνομία του διαδικτύου» να δεχθεί το γεγονός ότι στον εντοπισμό των δύο παιδιών και του απαγωγέα συνέβαλε ένας πολίτης του κράτους (σου λέει, γιατί να μην ήταν αυτός που θα έπαιρνε τα ελάχιστα λεπτά λάμψης).

Λες και πρώτη φορά άκουγε πως για να εξιχνιαστεί μια υπόθεση, η κανονική αστυνομία λαμβάνει πληροφορίες (ανώνυμες ή επώνυμες) από πολίτες, τις επεξεργάζεται και μόνον τότε οδηγείται στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η «Αστυνομία του διαδικτύου», που μάλλον θα μπέρδεψε το Netflix με την πραγματική ζωή, κατέληξε όμως και σε ένα άλλο συμπέρασμα: πως ήταν λάθος να πάνε αστυνομικοί στο διαμέρισμα, μετά από πληροφορία που λήφθηκε, δίχως να έχουν μαζί τους 5 ελικόπτερα, 15 ελεύθερους σκοπευτές και 150 κομάντος.  

Φανταστείτε δηλαδή σε κάθε πληροφορία που λάμβανε η αστυνομία, να ακολουθούσε το «φοβερό» σχέδιο της «Αστυνομίας του διαδικτύου» και πριν καν εξεταστεί ο χώρος να πήγαιναν όλες οι μονάδες στο σημείο. Θα ψάχναμε ακόμη και θα ήταν ήδη σε άλλη ήπειρο ο δράστης.

Ακόμη κι έτσι να μη γινόταν όμως, οι λόγοι για τους οποίους ενεργεί με αυτό τον τρόπο η αστυνομία είναι συγκεκριμένοι και δεν χρήζουν ανάλυσης. Άλλωστε στην εξέταση μιας οποιασδήποτε πληροφορίας, από την οποία ενδέχεται να προκύψουν άλλες πληροφορίες, οι πολλοί κομπάρσοι κακό κάνουν – καλό δεν κάνουν.

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να πούμε ένα «μπράβο» σε όσους μετείχαν στην «Αστυνομία του διαδικτύου», αποδεικνύοντας πόσες επικίνδυνες αντιλήψεις κυκλοφορούν εκεί έξω.

ΥΓ: Το μεγάλο και κανονικό μπράβο πηγαίνει στην Αστυνομία και τον Υπουργό Δικαιοσύνης που με τις ενέργειες τους – και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο- προστάτευσαν τα παιδιά!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close