Κύπρος

Brexit και Κύπρος: Μία ιστοσελίδα γεμάτη πληροφορίες

Μία ιστοσελίδα γεμάτη πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο Brexit με ή χωρίς συμφωνία και πως αυτά τα δύο σενάρια μπορούν να επηρεάσουν τις κυπριακές επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, δημιούργησε μία αρκετά βοηθητική ιστοσελίδα, μέσω της οποίας οι Κύπριοι που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι Βρετανοί που διαμένουν στην Κύπρο μπορούν ενημερωθούν για το πως επηρεάζονται.

Η ιστοσελίδα είναι δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά) και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για το ενδεχόμενο εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ή χωρίς Συμφωνία Αποχώρησης.

Μέσα από την ιστοσελίδα, ο καθένας μπορεί να κατανοήσει τι είναι το Brexit αλλά και να μάθει πώς τα δύο σενάρια εξόδου μπορούν να επηρεάσουν τις κυπριακές επιχειρήσεις και τους πολίτες αλλά και σε ποιους τομείς.

Brexit and Cyprus
Η ιστοσελίδα του ΓΤΠ για το Brexit.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις (εμπόριο προϊόντων και υπηρεσίες), ο τουρισμός (θεωρήσεις εισόδου και αερομεταφορές), η εκπαίδευση (φοιτητές, πανεπιστημιακή συνεργασία, ευρωπαϊκά προγράμματα, επαγγελματικά προσόντα).

Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες για τον τομέα της δικαιοσύνης (Ποινικά και Αστικά θέματα) στην κατηγορία «άλλα».

Επιπλέον, παρέχονται απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για το Brexit (FAQs) καθώς και ανακοινώσεις, δηλώσεις και αποφάσεις σχετικά με το Brexit.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν περαιτέρω πληροφορίες για συγκεκριμένα θέματα, μπορούν να στείλουν τα ερωτήματα τους, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, στα αρμόδια τμήματα του κράτους.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close