Επιχειρήσεις

Ουίσκι σε χάρτινα μπουκάλια από το 2021

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα μπαίνει το Σκωτσέζικο ουίσκι Johnnie Walker. Θα ακολουθήσουν κι άλλες κατηγορίες ποτών, όπως Lipton και Pepsi.

Το Σκωτσέζικο ουίσκι Johnnie Walker θα διατίθεται σε χάρτινα μπουκάλια από το 2021, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία παραγωγής του και μεγαλύτερος στον κόσμο παρασκευαστής οινοπνευματωδών ποτών, Diageo Plc, μπαίνοντας έτσι στη μάχη για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα.

Η νέα συσκευασία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης επιχειρήσεων Pilot Lite και είναι κατασκευασμένη από ξυλοπολτό που ανταποκρίνεται στα διατροφικά πρότυπα και είναι πλήρως ανακυκλώσιμος, ανέφερε η Diageo, η οποία παρασκευάζει επίσης την μπίρα «Guinness», τη βότκα «Smirnoff», το λικέρ «Baileys» και το τζιν «Tanqueray».

Η Diageo και η Pilot Lite ίδρυσαν από κοινού την εταιρεία Pulpex Ltd για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη χάρτινων μπουκαλιών, χωρίς ίχνος πλαστικού. Η Pulpex θα συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες, μη ανταγωνιστικών κατηγοριών, προκειμένου να κυκλοφορήσουν τα δικά τους χάρτινα μπουκάλια το 2021. Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η εταιρεία παραγωγής του «Lipton», Unilever, και η εταιρεία αναψυκτικών PepsiCo, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν χάρτινα μπουκάλια το 2021.

«Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσουμε πρώτοι αυτή τη συσκευασία. Φιλοδοξούμε να υπερβούμε τα όρια της βιώσιμης συσκευασίας και το συγκεκριμένο μπουκάλι είναι πραγματικά επαναστατικό. Είναι ταιριαστό ότι το εγκαινιάζουμε με το “Johnnie Walker”, μια μάρκα που έχει ταυτιστεί με την καινοτομία κατά τα 200 χρόνια ύπαρξής της», δήλωσε ο Ίαν Άντριου, επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας της Diageo.

Οι εταιρείες παρασκευής καταναλωτικών προϊόντων υπόκεινται σε αυξημένο έλεγχο για την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιούν στις συσκευασίες τροφίμων και άλλων ειδών νοικοκυριού. Μόνο στην Ευρώπη εκτιμάται ότι 8,2 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού χρησιμοποιήθηκαν για να συσκευασθούν τρόφιμα και ποτά μέσα στο 2018, σύμφωνα με αναλυτές της ING.

Η Diageo χρησιμοποιεί λιγότερο από 5% πλαστικού στο σύνολο των συσκευασιών της, ωστόσο, σε συνεργασία με τις Unilever και PepsiCo, έχει θέσει ως στόχο να μειώσει και να ανακυκλώσει το πλαστικό στις συσκευασίες της, στο πλαίσιο των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ, έως το 2025.

Διαβάστε περισσότερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close