Κύπρος

Ακόμα ένας θάνατος λόγω κορωνοϊού, κανένα νέο κρούσμα

Συνολικά 26 ασθενείς με κορωνοϊό πέθαναν στις ελεύθερες περιοχές, οι 19 με τελική αιτία θανάτου τον κορωνοϊό.

Ακόμα ένας θάνατος λόγω του κορωνοϊού καταγράφηκε στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, ενώ κανένα νέο κρούσμα δεν εντοπίστηκε για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • Κανένα νέο κρούσμα, σύνολο 985.
  • 1 νέος θάνατος, σύνολο 26 (19 λόγω covid-19, 13 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 2 ασθενείς νοσηλεύονται, 1 σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ένας 65χρονος άνδρας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, έχασε τη μάχη με τη ζωή σήμερα.Συνολικά, 26 ασθενείς με κορωνοϊό πέθαναν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, εκ των οποίων οι 19 με τελική αιτία θανάτου τον κορωνοϊό – οι 13 είναι άνδρες και οι 6 είναι γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη.

Σε ό,τι αφορά τις σημερινές εξετάσεις για κορωνοϊό, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα. Έγιναν συνολικά 1,047 εργαστηριακές εξετάσεις.

Αναλυτικότερα, από τα προγράμματα δειγματοληπτικών ελέγχων διενεργήθηκαν 74 εξετάσεις σε μαθητές και προσωπικό σχολικών μονάδων, 178 εξετάσεις σε εργαζόμενους που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά την δεύτερη και τρίτη της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, 107 εξετάσεις σε ασθενείς που παραπέμφθηκαν από προσωπικού ιατρούς και σε ειδικές ομάδες μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας καθώς και 2 εξετάσεις από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επιπρόσθετα, διενεργήθηκαν 276 εξετάσεις σε επιβάτες και επαναπατρισθέντες, 261 εξετάσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία, 118 εξετάσεις από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων και 31 εξετάσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται δύο ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ ακόμα δύο ασθενείς με κορωνοϊό έλαβαν εξιτήριο.

Ο ένας ασθενής νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, και ο δεύτερος ασθενής νοσηλεύεται εκτός αναπνευστήρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Εξιτήριο δόθηκε σε ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αμμοχώστου και σε ασθενή που νοσηλευόταν σε θάλαμο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close