ΚύπροςΥγεία

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, 2 σε χώρο εστίασης και 1 σε σχολείο

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 927.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 4 νέο κρούσμα, σύνολο 927.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 24 (17 λόγω covid-19, 11 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 9 ασθενείς νοσηλεύονται, 4 σε ΜΕΘ, 2 διασωληνωμένοι.

Στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου, ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, μέλος της επιστημονικής ομάδας, ανέφερε ότι τα τέσσερα νέα κρούσματα του κορωνοϊού (SARS-CoV-2) προέκυψε μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 1,970 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Αφορούν, όπως είπε, 2 άτομα από 380 δείγματα από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, 1 άτομο από 171 διαγνώσεις από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων και 1 άτομο από τον έλεγχο 598 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων.

Έγιναν επίσης 298 εργαστηριακές διαγνώσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία, 228 εξετάσεις από δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, 217 εξετάσεις από το πρόγραμμα ελέγχου 20,000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, 101 διαγνώσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 17 διαγνώσεις από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται με κορωνοϊό συνολικά 9 ασθενείς, εκ των οποίων οι 2 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται πέντε ασθενείς, ο ένας εξ αυτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κλινική τους κατάσταση να παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close