Κύπρος

Ανεβαίνει στους 41°C η θερμοκρασία στο εσωτερικό — κίτρινη προειδοποίηση

Η κίτρινη προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 11:30 μέχρι τις 17:00 της Κυριακής και αφορά τις περιοχές στο εσωτερικό της χώρας.

Μέχρι και τους 41 βαθμούς Κελσίου (°C) θα φθάσει το θερμόμετρο στο εσωτερικό της χώρας σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε το Σάββατο κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία, με ισχύ από τις 11:30 μέχρι τις 17:00 της Κυριακής. Σύμφωνα με την προειδοποίηση, την τριακοστή έκτη για φέτος, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41°C στο εσωτερικό.

Πρόγνωση σε συντομία

  • Σήμερα: Αίθριος, υψηλότερη θερμοκρασία 40°C (εσωτερικό)
  • Απόψε: Αίθριος, υψηλότερη θερμοκρασία 22°C (εσωτερικό, νότια και ανατολικά παράλια)

Λεπτομερής πρόγνωση

Σήμερα (Κυριακή): Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι κυρίως αίθριος, εντούτοις μετά το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει γύρω στους 41°C, στα παράλια στους 33°C και στα ψηλότερα ορεινά στους 31°C.

Απόψε: Παρότι ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, τοπικά είναι πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά στα δυτικά και βόρεια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Οι καιρικές συνθήκες για τις επόμενες τρεις μέρες αναμένεται να είναι παρόμοιες με τις σημερινές.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά το απόγευμα αναμένονται νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close