Κύπρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έλαβε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

«Να μη φοβηθεί κανείς να το βάλει. Δεν θα πάθει κανείς τίποτα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ έλαβε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού την Τρίτη στο Ιατρικό Κέντρο Λατσιών, στη Λευκωσία, στέλνοντας μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να νιώθει φόβο για το εμβόλιο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιστήμονες που εφηύραν αυτό το εμβόλιο, το οποίο θα βοηθήσει τον κόσμο να αποκτήσει αντισώματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το Ιατρικό Κέντρο Λατσιών μετά τον εμβολιασμό του.

Ενθάρρυνε τους πιστούς να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι με το εμβόλιο θα έχουμε ασφάλεια και πως θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι όπως ζούμε μαζί με τις άλλες ασθένειες, έτσι θα κάνουμε και με αυτή του κορωνοϊού.

«Να μη φοβηθεί κανείς να το βάλει. Δεν θα πάθει κανείς τίποτα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που ο άνθρωπος αφήσει μέσα του τον Θεό να ενεργεί, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο Θεός είναι πιο δυνατός από το κακό. Ας αφήσουμε τον Θεό να ενεργήσει μέσα μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ μιλά σε δημοσιογράφους, λίγο μετά τον εμβολιασμό του, έξω από το Ιατρικό Κέντρο Λατσιών. Κύπρος, Λευκωσία, 29 Δεκεμβρίου 2020. [Photo Credits: Christos Avraamides/PIO]
Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η Κυβέρνηση για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί και να τα τηρούμε. «Εάν δεν τα τηρούμε δεν θα πάμε καθόλου καλά», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι κάλεσε τους ιερείς και τους εκκλησιαζόμενους να προφυλάξουν τόσο τον εαυτό τους, όσο και τους συνανθρώπους τους. «Πιστεύω ότι με τη χάρη του Θεού κανείς δεν κόλλησε κορωνοϊό μέσα στην Εκκλησία, γιατί από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε μέτρα», είπε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button