Κύπρος

Ένας νέος θάνατος και 29 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Ένας νέος θάνατος και 29 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν την Τρίτη στην ελεύθερη Κύπρο, ενώ εννέα ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 29 νέα κρούσματα, σύνολο 1.876.
  • 1 νέος θάνατος, σύνολο 30.
  • 6 ασθενείς νοσηλεύονται, 3 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ο νέος θάνατος από τον κορωνοϊό αφορά γυναίκα, 90 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και σύμφωνα με τους ιατρούς ο θάνατός της αποδίδεται στη νόσο COVID-19.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται στους 30 και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 23 – εκ των οποίων οι 16 είναι άνδρες και οι 7 είναι γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη.

Σε ό,τι αφορά τα 29 νέα κρούσματα, προέκυψαν από σύνολο 3,532 εργαστηριακών διαγνώσεων. Τα οκτώ εντοπίστηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα πέντε από τους ελέγχους πτήσεων, τα τέσσερα από ελέγχους σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, ένα από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων και ένα από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικότερα η προέλευση των νέων κρουσμάτων σε λίγο.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 9 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 3 είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται έξι άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, ένα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ένας ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις ασθενείς.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button