Κύπρος

Ένας νέος θάνατος και 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ένας νέος θάνατος και 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν την Παρασκευή στην ελεύθερη Κύπρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

 • 33 νέα κρούσματα, σύνολο 1.951.
 • 1 νέος θάνατος, σύνολο 32.
 • 5  ασθενείς νοσηλεύονται, 2 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ο νέος θάνατος από τον κορωνοϊό αφορά γυναίκα, 89 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και σύμφωνα με τους ιατρούς ο θάνατός του αποδίδεται στη νόσο COVID-19. Πλέον ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό ανέρχεται σε 32 και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 25 – οι 17 είναι άνδρες και οι 8 είναι γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη.

Τα 33 νέα κρούσματα προέκυψαν από σύνολο 2,891 εργαστηριακών διαγνώσεων. Δεκατέσσερα εντοπίστηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δώδεκα με ιδιωτική πρωτοβουλία, τέσσερα από τους ελέγχους πτήσεων, δύο από παραπομπή προσωπικού ιατρού και ένα από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι 5, εκ των οποίων οι 2 διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και δύο ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι εξετάσεις που έγιναν στις 7 Οκτωβρίου 2020

Τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

 • Από 277 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 14 κρούσματα.
 • Από 169 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
 • Από 783 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 12 κρούσματα.
 • Από 1,090 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
 • Από 44 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

 • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, διεκπεραιώθηκαν 208 εργαστηριακές διαγνώσεις,
 • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, διεκπεραιώθηκαν 204 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
 • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 116 εργαστηριακές εξετάσεις.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button