Κύπρος

Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, τα επτά στη Λεμεσό

Τα 7 από τα 13 είναι στη Λεμεσό.Τέσσερα από αυτά έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό.

Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.080.

Οι τελευταίοι αριθμοί της πανδημίας στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 13 νέα κρούσματα, σύνολο 1.080.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 26.

[Η εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο: Από τις 9 Μαρτίου έως σήμερα] 

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα ότι τα 13 νέα κρούσματα προέκυψαν από σύνολο 1,725 εργαστηριακών διαγνώσεων, ενώ κανένας ασθενής με κορωνοϊό δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Τα 7 από τα 13 προέκυψαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτισης, δηλαδή αφορούν επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Από αυτά, τα 4 είχαν επαφή με το ζευγάρι που ήρθε από την Ολλανδία στις 17 Ιουλίου 2020 και εντοπίστηκαν θετικοί στο ιό στις 26 Ιουλίου 2020. Τα 2 άτομα είχαν επαφή με κρούσμα το οποίο εντοπίστηκε μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας και ανακοινώθηκε στις 27 Ιουλίου και 1 άτομο είχε επαφή με τη γυναίκα από τις Φιλιππίνες, η οποία είχε επιστρέψει από τη χώρα της στις 17 Ιουλίου και εντοπίστηκε θετική στις 27 Ιουλίου.

Επιπλέον, 1 άτομο εντοπίστηκε θετικό μέσων των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στην οποία έγινε εξέταση διότι νοσηλεύεται τακτικά λόγω θεραπειών που λαμβάνει.

Τα υπόλοιπα 5 κρούσματα προέκυψαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρόκειται για 1 άτομο στην Λεμεσό, το οποίο έκανε το τεστ ιδιωτικά διότι είχε συμπτώματα, 2 άτομα από τη Λεμεσό, τα οποία έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό από την Αγγλία στις 20 Ιουλίου  και έκαναν ιδιωτικά το τεστ διότι ήθελαν να μεταβούν στα κατεχόμενα. Επίσης 1 άτομο από τη Λεμεσό το οποίο επέστρεψε από την Σαντορίνη στις 25 Ιουλίου και δεν έχει συμπτώματα και έκανε το τεστ ιδιωτικά διότι ήθελε να ελεγχθεί, καθώς επίσης 1 άτομο το οποίο είχε συμπτώματα και έκανε ιδιωτικά το τεστ, στην Λάρνακα

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button