Κύπρος

Έντονα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη — κίτρινη προειδοποίηση

Η προειδοποίηση θα έχει ισχύ από τις 05:30 μέχρι τις 16:00 της Τρίτης

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν τη χώρα τις τελευταίες μέρες θα συνεχιστούν και σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση, την υπ’ αριθμό ογδόντα οκτώ για φέτος, αναφέροντας ότι κατάμεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή από τις 05:30 μέχρι τις 16:00 της Τρίτης.

Σύμφωνα με την κίτρινη προειδοποίηση της υπηρεσίας, η ένταση της βροχής είναι πολύ πιθανό να φτάσει μέχρι και τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανή είναι και η πτώση χαλαζιού.

Πρόγνωση σε συντομία

  • Σήμερα: Κυρίως συννεφιασμένος, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Απόψε: Μερικώς συννεφιασμένος, μεμονωμένες βροχές.

Λεπτομερής πρόγνωση

Σήμερα (Τρίτη): ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις περιοχές των καταιγίδων είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button