Κύπρος

Εντοπίστηκαν 30 νέα κρούσματα από ελέγχους στα αεροδρόμια της Κύπρου

Ένας στους έντεκα που εξετάστηκαν ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων έφτασε στην Κύπρο με πτήση από τη Μύκονο.

Τριάντα νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους επιβατών και επαναπατρισθέντων στα αεροδρόμια της ελεύθερης Κύπρου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 30 νέα κρούσματα, σύνολο 1,451.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 27.

Τα 30 νέα κρούσματα κορωνοϊού προέκυψαν από σύνολο 346 εργαστηριακών διαγνώσεων που διενεργήθηκαν χθες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ελεύθερη Κύπρο ανέρχεται στα 1,451.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, πρόκειται για 17 άτομα τα οποία επέστρεψαν από τη Μύκονο στις 22 Αυγούστου (η πλειοψηφία των ατόμων συνδέονται μεταξύ τους), 10 άτομα τα οποία επέστρεψαν από το Άμστερνταμ στις 23 Αυγούστου και 3 άτομα τα οποία επέστρεψαν από το Λονδίνο στις 23 Αυγούστου.

«Η διερεύνηση όλων των περιστατικών έχει αρχίσει και η ιχνηλάτησή τους συνεχίζεται», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι προτίθεται να ταξινομήσει την Ολλανδία από την Κατηγορία Β στην Κατηγορία Γ, στο σχετικό δελτίο Τύπου που θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

Λόγω της αύξησης του αριθμού των περιστατικών COVID-19 σε άτομα που ταξίδεψαν στο εξωτερικό και εντοπίζονται θετικά στον ιό κάποιες μέρες μετά το ταξίδι τους, το Υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες που επιστρέφουν από ταξίδι να επαναλαμβάνουν ιδιωτικά την εργαστηριακή εξέταση 7 μέρες μετά την άφιξή τους, ακόμα κι αν έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο με αρνητικό αποτέλεσμα.

Οι πολίτες οι οποίοι εκδηλώνουν συμπτώματα (βήχα, πυρετό, δύσπνοια, αγευσία, δυσγευσία, ανοσμία) πριν την πάροδο των 7 ημερών, οφείλουν να επικοινωνούν αμέσως με τον Προσωπικό τους Ιατρό και να ακολουθούν τις οδηγίες του.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button