Κύπρος

Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, πέντε είναι μετανάστες που ήρθαν μέσω κατεχομένων

Συνολικά 1.021 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν έως τώρα στην ελεύθερη Κύπρο.

Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.021.

Οι τελευταίοι αριθμοί της πανδημίας στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 7 νέα κρούσματα, σύνολο 1.021.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 26.
  • 845 ασθενείς ανάρρωσαν.

[Η εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο: Από τις 9 Μαρτίου έως σήμερα] 

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα ότι τα επτά νέα κρούσματα προέκυψαν από σύνολο 1.176 εργαστηριακών διαγνώσεων, ενώ κανένας ασθενής με κορωνοϊό δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Τα πέντε από τα επτά νέα κρούσματα αφορούν μετανάστες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εξέταση πριν ενταχθούν στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα» και είχαν φθάσει στα κατεχόμενα από τη Συρία μέσω Τουρκίας. Το έκτο κρούσμα αφορά εργαζόμενη σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάφο, η οποία υποβλήθηκε σε εξέταση μέσω του προγράμματος ελέγχου εργαζόμενων και το έβδομο κρούσμα αφορά ποδοσφαιριστή της Δόξας, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο από τη Σερβία, στις 10 Ιουλίου 2020.

Αναλυτικότερα, από 301 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα. Από σύνολο 249 εργαστηριακών εξετάσεων δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Από 86 εργαστηριακές διαγνώσεις δειγμάτων που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: από τον έλεγχο επιβατών και επαναπατρισθέντων ολοκληρώθηκαν 334 εργαστηριακές διαγνώσεις, από τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπήρξε αποτέλεσμα για 85 δείγματα, και από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 121 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας μέχρι τις 9 Ιουλίου καταγράφηκαν συνολικά 26 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 19 είχαν ως τελική αιτία θανάτου τη νόσο covid-19. Ανάρρωσαν 845 ασθενείς (85,9%), νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 32 άτομα (3,2%), ενώ έγιναν 19.329,5 διαγνωστικές εξετάσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close