Κύπρος

Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο — πορτοκαλί προειδοποίηση

Πάνω από τους 42,5 βαθμούς Κελσίου (°C) αναμένεται να φθάσει σήμερα το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές της Κύπρου, κάτι που σημαίνει ότι οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία, με ισχύ από τις 12:30 μέχρι τις 17:00 της Κυριακής. Σύμφωνα με την προειδοποίηση, την εικοστή πρώτη τη για φέτος, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 42,5 °C σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Στο δελτίο της υπηρεσίας σημειώνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας ανάμεσα στον ευάλωτο πληθυσμό όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά και για τον λόγο αυτό οι πολίτες καλούνται να είναι προετοιμασμένοι και να ενεργούν σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Πρόγνωση σε συντομία

  • Σήμερα: Αίθριος και θερμός καιρός
  • Αύριο: Αίθριος και θερμός καιρός

Λεπτομερής πρόγνωση

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια θα πέσει γύρω στους 26°C, στα δυτικά παράλια στους 24°C, στα βόρεια παράλια στους 22°C και στα ψηλότερα ορεινά στους 20°C.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει στους 42°C, στα νότια και ανατολικά παράλια στους 39°C, στα δυτικά παράλια στους 38°C, στα βόρεια παράλια στους 36°C και στα ψηλότερα ορεινά στους 32°C.

Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Στο εσωτερικό και τα ορεινά δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, ενώ στα παράλια αναμένεται σταδιακά πτώση, παραμένοντας ωστόσο αισθητά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close