Κύπρος

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, οι τρεις είναι μετανάστες που ήρθαν μέσω κατεχομένων

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ελεύθερη Κύπρο ανέρχεται πλέον σε 1.031.

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν την Πέμπτη στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.031.

Οι τελευταίοι αριθμοί της πανδημίας στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 6 νέα κρούσματα, σύνολο 1.031.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 26.

[Η εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο: Από τις 9 Μαρτίου έως σήμερα] 

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα ότι τα έξι νέα κρούσματα προέκυψαν από σύνολο 1.504 εργαστηριακών διαγνώσεων, ενώ κανένας ασθενής με κορωνοϊό δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Τα τρία από τα έξι νέα κρούσματα αφορούν μετανάστες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε εξέταση πριν ενταχθούν στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα» και είχαν φθάσει στα κατεχόμενα από τη Συρία μέσω Τουρκίας. Το τέταρτο κρούσμα αφορά Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, τον Χουάν Φελίπε, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο από τη Βραζιλία μέσω Ελβετίας (Ζυρίχη) με ειδική άδεια την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 και υποβλήθηκε σε εργαστηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο. Τα άλλα δύο κρούσματα αφορούν επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον της εργαζόμενης σε ξενοδοχείο που ανακοινώθηκε ως κρούσμα στις 8 Ιουλίου 2020.

Αναλυτικότερα, από σύνολο 767 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Από σύνολο 131 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. Από σύνολο 95 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, έγιναν 23 διαγνώσεις, από τα δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, έγιναν 374 εξετάσεις, και από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 114 διαγνώσεις.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button