Κύπρος

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού, δύο εντοπίστηκαν σε σχολεία

Από σχολεία τα δύο από τα έξι νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν.

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Υγείας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 942.

«Τα σημερινά νέα κρούσματα είναι η υπενθύμιση ότι η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο», έγραψε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • 6 νέα κρούσματα, σύνολο 958.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 24 (17 λόγω covid-19, 11 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 7 ασθενείς νοσηλεύονται, 3 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Τα έξι νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 2,928 εργαστηριακών εξετάσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Αφορούν 2 άτομα από σύνολο 1,204 εξετάσεων που λήφθηκαν από τον δειγματοληπτικό έλεγχο σε μαθητές και προσωπικό σχολικών μαθητών, 1 άτομα από σύνολο 217 δειγμάτων στα μικροβιολογικά εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, 1 άτομο από σύνολο 222 δειγμάτων από ιδιωτική πρωτοβουλία και 1 άτομο από σύνολο 191 δειγμάτων από το πρόγραμμα παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά με το κρούσμα που εντοπίστηκε από το πρόγραμμα των ειδικών ομάδων, το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι πρόκειται για ασθενή που θα εισαγόταν σε νοσοκομείο για θεραπεία. Για τα κρούσματα στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μαθητή και ένα μέλος Σχολικής Εφορίας σε δύο διαφορετικά Γυμνάσια. «Τα σχολεία απολυμαίνονται και θα λειτουργήσουν κανονικά μετά την απολύμανση.» σημείωσε.

Από τα υπόλοιπα προγράμματα δειγματοληπτικών ελέγχων διεκπαιρεώθηκαν, χωρίς να εντοπιστεί κρούσμα, 491 διαγνώσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων, κουρείων, ινστιτούτων αισθητικής, κέντρων δερματοστιξίας και χώρων εστίασης και 4 διαγνώσεις σε εργαζόμενους επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και εργοταξίων. Επιπλέον διεκπεραιώθηκαν, επίσης χωρίς να εντοπιστεί κρούσμα, 478 εργαστηριακές εξετάσεις από επαναπατρισθέντες και 121 εξετάσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, νοσηλεύονται με κορωνοϊό συνολικά 7 ασθενείς, εκ των οποίων οι 3 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, ο ένας εξ αυτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Στα υπόλοιπα νοσοκομεία, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, νοσηλεύεται σε θάλαμο ένας ασθενής.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close