ΚύπροςΥγεία

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο, δύο ασθενείς διασωληνωμένοι

Είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των κρουσμάτων στην Κύπρο που δεν εντοπίζεται κανένα νέο ημερήσιο κρούσμα.

Το μηδέν στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού έφτασε η ελεύθερη Κύπρος, για πρώτη φορά από τη 10η Μαρτίου – μία μέρα μετά τον εντοπισμό των δύο πρώτων κρουσμάτων στη χώρα.

Οι τελευταίοι αριθμοί για την πανδημία στην ελεύθερη Κύπρο:

  • Κανένα νέο κρούσμα, σύνολο 927.
  • Κανένας νέος θάνατος, σύνολο 24 (17 λόγω covid-19, 11 άνδρες και 6 γυναίκες, μέσος όρος ηλικίας 71 έτη).
  • 9 ασθενείς νοσηλεύονται, 4 σε ΜΕΘ, 2 διασωληνωμένοι.

Το Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα ότι από σύνολο 2,414 εργαστηριακών διαγνώσεων δεν εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των διαγνώσεων που λήφθηκαν από 1,007 δείγματα από το πρόγραμμα ελέγχου των μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, 463 δείγματα από το πρόγραμμα ελέγχου εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, 349 δείγματα από το πρόγραμμα ελέγχου εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης καθώς επίσης 74 δείγματα από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Έγιναν επίσης 170 εξετάσεις από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, 30 διαγνώσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 161 διαγνώσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία και 160 εξετάσεις από δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κρούσμα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία, οι αριθμοί παραμένουν οι ίδιοι με χθες. Συνολικά 9 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 2 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται πέντε ασθενείς, ο ένας εξ αυτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, δύο διασωληνωμένοι και δύο εκτός αναπνευστήρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση των ασθενών στις ΜΕΘ παραμένει κρίσιμη αλλά είναι σταθερή.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close