Κύπρος

Κρούσματα κορωνοϊού σε εστιατόριο στον Πρωταρά

Δύο κρούσματα κορωνοϊού σε παραθαλάσσιο εστιατόριο στον Πρωταρά εντοπίστηκαν μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις που λήφθηκαν χθες, ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τα δύο από τα τέσσερα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, τα οποία εντοπίστηκαν μέσω του προγράμματος δειγματοληπτικού ελέγχου σε άτομα που εργάζονται σε χώρους εστίασης. Αφορούν δύο άτομα από το προσωπικό του εστιατορίου Zachariades Kalamies Beach Restaurant στον Πρωταρά, το υποστατικό του οποίου ήταν κλειστό όταν έγιναν οι εξετάσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η διεύθυνση του εστιατορίου ενημερώθηκε από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρηση για τον εντοπισμό κρουσμάτων και οι δύο εργαζόμενοι οι οποίοι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό και τα άτομα που δηλώθηκαν ως στενές επαφές τους απομακρύνθηκαν από τον χώρο. Ακολούθως, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για απολύμανση του χώρου, κι έπειτα δόθηκε άδεια για επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα στην ελεύθερη Κύπρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 927.

Η ανακοίνωση του ονόματος και της διεύθυνσης των υποκαταστημάτων επιχειρήσεων, υπηρεσιών δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου, ανεξάρτητων υπηρεσιών και αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης όπου εντοπίζονται κρούσματα γίνεται, δυνάμει διατάγματος (περί Λοιμοκαθάρσεως), για σκοπούς δημόσιας υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close