Άμυνα

Ο ΥΠΑΜ ενημέρωσε τη Γερμανίδα ομόλογό του για τις παράνομες προκλήσεις της Τουρκίας

Οι δύο υπουργοί Άμυνας αντάλλαξαν απόψεις για τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας.

Ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, πραγματοποίησε συνάντηση την Τετάρτη με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, στο Συντονιστικό Κέντρο Ζήνων στην Λάρνακα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε στην παρουσία αντιπροσωπειών από τα δύο Υπουργεία, ο Σάββας Αγγελίδης ενημέρωσε την Γερμανίδα ομόλογο του για τις συνεχείς παράνομες προκλήσεις της Τουρκίας τόσο εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, όσο και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός εξήγησε ότι οι ενέργειες αυτές δημιουργούν αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο και θέτουν ακόμη ένα εμπόδιο στις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού.

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Κύπρο, σημειώνοντας τις ομόφωνες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λήψη κυρώσεων έναντι της Τουρκίας. Παράλληλα, επεσήμανε τη στρατηγική θέση της Κύπρου και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στην εφαρμογή της Παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ για ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Υπουργός Άμυνας – Συνάντηση με την Υπουργό Άμυνας Γερμανίας
Οι Υπουργοί Άμυνας της Κύπρου και της Γερμανίας, Σάββας Αγγελίδης και Annegret Kramp-Karrenbauer, μαζί με τις αντιπροσωπείες τους. Κύπρος, Λάρνακα, 18 Δεκεμβρίου 2019. [Photo Credits: Stavros Ioannides/PIO]
Στη συνάντηση έγινε επίσης ανασκόπηση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας αλλά και ανταλλαγή απόψεων για τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης τόσο των διμερών, όσο και των ευρωπαϊκών τους σχέσεων.

Συζητήθηκε η συνεργασία της Κύπρου και της Γερμανίας στο πλαίσιο των κοινών προγραμμάτων της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) όπου συμμετέχουν οι δύο χώρες με ιδιαίτερη βαρύτητα στα προγράμματα “Network of logistic Hubs in Europe and support to Operations” και “Military Mobility”.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button