Κύπρος

«Όχι» σε απεργίες για τις εξετάσεις τετραμήνων ψήφισαν οι καθηγητές

Κατά της λήψης απεργιακών μέτρων στη διάρκεια της διεξαγωγής των εξετάσεων ανά τετράμηνο τάχθηκε η πλειοψηφία των καθηγητών.

Στις κάλπες κατήλθαν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΜΕΚ), προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα του δημοψηφίσματος: «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το να πραγματοποιηθούν απεργίες/στάσεις εργασίας κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων (σ.σ. τετραμήνων) στα σχολεία;».

Από τα 4896 μέλη που ψήφισαν στο δημοψήφισμα, το 55% απάντησε ότι «διαφωνεί» με τα απεργιακά μετρά και το 45% ότι «συμφωνεί».

Το δημοψήφισμα διεξήχθη ταυτόχρονα σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της ελεύθερης Κύπρου, κατά τη διάρκεια του δευτέρου διαλείμματος – από τις 10:45 μέχρι τις 11:10.

Σε αντίθεση με τους καθηγητές, οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, εξέδωσαν χθες εγκύκλιο στην οποία ζητούν την κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και ενημερώνουν το κοινό πως αύριο Τρίτη θα πραγματοποιήσουν δίωρη απόχη από τα μαθήματα τους κατά την 3η και 4η περίοδο.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button